Tabu
Image default
lifestyle

25 de titluri în competiția NexT 2009

25 de filme de scurt și mediu metraj, din 13 țări, se vor întrece pentru câștigarea Trofeului NexT.

De la filme imediat accesibile, ludice și pline de o plăcere copilăroasă și contagioasă de a face cinema (The Blindness of the Woods – parodie de film porno șaptezecist, în care personajele sunt păpuși croșetate, Martians Go Home – o parodie de horror optzecist cu zombie extratereștrii și heavy metal), până la filme extraordinar de austere și epurate stilistic (The Dead Hear Not the Bells – unul dintre cele mai sobre filme despre evul mediu văzute vreodată) selecția din acest an este una cât se poate de variată. “Sunt absolut convins că în privința unora dintre filme publicul îmi va da dreptate în mod spontan și sper ca altele să-l lase mut și chiar să-l zgândăre, dar într-un mod fertil.”, spune Andrei Gorzo.

Din Competiția NexT 2009 nu lipsesc nici reprezentanții României: Radu Potcoavă cu Dănuț pleacă pe vapor, Tudor Jurgiu cu Nunta lui Oli, Raluca Mirescu cu Picnic – toate trei proiectate în premieră pe ecranele din țară – și Paul Negoescu & Vlad Trandafir cu Fabulosul destin al lui Toma Cuzin.

Pe lângă Trofeul NexT în valoare de 4000 de euro, premiile puse în joc de Festivalul Intl. de Scurt și Mediu Metraj NexT pentru filmele prezentate în Competiție sunt: Premiul “Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie (2000 euro), Premiul “Andrei Toncu” pentru cea mai bună coloană sonoră (2000 euro) și Premiul pentru cel mai bun film românesc (3500 euro in servicii de DI, oferit de Abis Studio).

ARTICOLE SIMILARE

Madonna i-a supărat pe catolici

realitatea

Sicriu de aur pentru Michael Jackson

realitatea

Mirela Zeța și Nae Caranfil: o întâlnire serioasă

realitatea

ADIO, Dan Voiculescu! Şoc în televiziune! Gabriela Firea părăseşte oficial Antenele! Vezi care sunt motivele

Ghici cine…

realitatea

Acest POLITICIAN este cauza divortului ELENEI UDREA?!?

Scrie un comentariu