Tabu
lifestyle

3 factori de luat în considerare la achiziționarea unui nou uscător de rufe

Alegerea tipului de uscător de rufe pe care să îl cumpărați poate fi complicată atunci când există atât de multe mărci, dar aveți doar două lucruri la care trebuie să vă gândiți cu adevărat în ceea ce privește modul de încărcare a mașinii.

Un uscător de rufe cu încărcare frontală este în mod tradițional cel mai popular model, permițându-i să fie amplasat sub un blat sau stivuit pe o unitate.

Un design mai clasic, care le va fi mai familiar americanilor, uscătorul cu încărcare prin partea superioară este perfect dacă plasați uscătorul într-o altă cameră sau într-o nișă fără un blat.

Pe lângă faptul că vă uitați la modul de încărcare a aparatului, ar trebui să vă gândiți la ce tip de ușă doriți să aveți la uscătorul de rufe. Există mai multe moduri diferite pe care le puteți alege, în special aparatele cu încărcare frontală au câteva opțiuni, inclusiv uși care arată asemănător cu ușile circulare ale unor masini de spalat cu uscator și uși cu panouri cu front pătrat. Mașinile cu încărcare prin partea superioară au, în general, un capac standard plat pe care îl ridicați pentru a încărca. Totul depinde de preferințele dvs. personale și de locul în care intenționați să instalați aparatul.

Ventilat sau cu condensator

Uscătoarele de rufe funcționează prin utilizarea unui flux de aer cald în tambur. Tamburul se rotește pentru a arunca hainele și a distribui uniform căldura în interiorul acestuia. Puteți seta un temporizator pe majoritatea uscătoarelor de rufe pentru durata procesului, după cum considerați necesar, în timp ce alte modele de uscător de rufe Samsung ar putea avea un senzor care va limita durata procesului.

O decizie majoră pe care va trebui să o luați este aceea de a alege între un uscător de rufe cu ventilație sau cu condensator. Cele două îndeplinesc aceeași sarcină, dar scapă de aerul fierbinte și umezeala din hainele dvs. în mod diferit.

Uscătoare de rufe cu ventilație

În cazul aparatului cu ventilație, aerul încălzit care transportă umezeala este pompat în totalitate în afara unității. Acest tip de aparat va avea un furtun – de obicei de aproximativ 2 metri, care seamănă foarte mult cu aerisirea folosită la o hotă de aspirație.

Va trebui să aranjați ca conducta să ducă în exterior sau riscați să pompați aerul cald în casă. Acest lucru se poate face fie prin agățarea acestuia de o fereastră din apropiere, fie prin a avea o cale permanentă de ieșire printr-un perete.

Uscătoare de rufe cu condensator

În cazul uscătoarelor de rufe cu condensator este implicat același proces ca și în cazul celor cu ventilație; tamburul răsucește hainele, iar aerul cald este suflat prin el pentru a usca hainele. Diferența constă în modul în care se ocupă de tot aerul și umiditatea din interior. Cu ajutorul unui container mare de plastic montat în unitate, un uscător de rufe Samsung colectează umezeala și o evacuează în container.

Deși acest lucru conferă independență aparatului, va trebui să goliți manual recipientul, scoțându-l și turnând umiditatea. Unele persoane își montează un uscător de rufe Samsung în instalație, pentru a evita acest proces și pentru a ajuta la o drenare mai eficientă.

Unitățile cu condensator sunt cele mai scumpe dintre cele două, dar în mod clar arată mult mai îngrijit și nu necesită lucrări suplimentare pentru a fi instalate. Pe de altă parte, unitățile cu ventilație nu par să înregistreze prea multe progrese în ceea ce privește evoluțiile, producătorii concentrându-se pe condensatoare.

Tehnologia pompelor de căldură

Având în vedere cât de mult timp au existat uscătoarele de rufe, este surprinzător că noua tehnologie nu a fost introdusă mai devreme. În efortul de a ajuta oamenii să își reducă consumul de energie și costurile – în condițiile în care multe persoane nu își pot permite costurile de funcționare ale unui uscător de rufe – tehnologia pompelor de căldură a fost integrată în uscătoarele de rufe.

În primul rând, aerul încălzit și uscat este trimis în tambur pentru a începe procesul de uscare

Aerul încălzit preia umiditatea și este scos din tambur și trimis spre evaporator. Odată ce umiditatea a fost eliminată în faza de răcire, aerul încălzit rămas este folosit pentru a transforma lichidul de răcire în gaz.

Gazul este introdus într-un compresor care îl face să crească și este trimis la condensator pentru a ajuta la procesul de încălzire. Apoi, gazul se transformă din nou în lichid și este introdus înapoi în faza de răcire pentru a ajuta la evaporare.

Folosind un uscător de rufe Samsung cu pompă de căldură ați putea consuma cu 50% mai puțină energie decât modelele standard. Prin reciclarea căldurii din uscătorul dumneavoastră de rufe veți economisi bani și vă veți reduce amprenta de carbon pe termen lung, însă s-ar putea să ajungeți să cheltuiți mai mulți bani pentru această tehnologie inițial.

Mașini de spălat cu uscător

Existând de ceva timp – de fapt, încă din anii 1950 – mașinile de spălat rufe cu uscător nu sunt nimic nou și sunt destul de explicite. Ele au fost dezvoltate de-a lungul deceniilor pentru a aduce eficiență în spălarea rufelor într-o gospodărie aglomerată.

Unul dintre cele mai mari avantaje pentru mașinile de spălat cu uscător este faptul că economisiți spațiu. Un singur aparat ocupă mult mai puțin spațiu decât două, ceea ce înseamnă că maximizați spațiul.

 

ARTICOLE SIMILARE

Mama octupleților primește un milion de dolari pentru a deveni vedetă porno

realitatea

CATRINEL MENGHIA, pictorial NUD alb-negru / FOTO superbe!

realitatea

Mănușa lui Michael Jackson, scoasă la licitație

realitatea

Crina Coco Popescu

realitatea

Vrei să fii vecina lui Hugh Hefner?

realitatea

Celebritatile se dezbraca pentru audienta!

Scrie un comentariu