Tabu
HEALTH Slider

3 modalitati de a te relaxa instant

Ritmul alert al vietii omului modern ii provoaca de cele deseori stres si anxietate. Din acest motiv, multi aleg sa recurga la diverse modalitati de reducere a stresului, precum activitati artistice de recreere (pictura, olarit etc.), practicarea unui sport, plecarea intr-o vacanta in afara tarii sau ralizarea unor excursii de weekend in tara si chiar apelarea la un terapeut, specializat in tehnici de gestionre a stresului.

In ultimii ani a devenit un trend tehnica de relaxare orientala: meditatia. Aceasta presupune eliberarea mintii de orice gand si concentrarea asupra respiratiei. Este un exercitiu pe care il poti face in orice mediu, oricand simti nevoia.

In continuarea articolului, noi iti propunem 3 moduri pe care le poti pune in aplicare chiar acum si prin care te poti relaxa instant.

Consuma un ceai calmant

Cea mai rapida modalitate de a te relaxa este sa consumi un ceai de musetel, lavanda sau orice tip de ceai verde. Cel din urma are proprietatea de a creste nivelul de dopamina, substanta produsa de creier ce provoaca senzatia de fericire si calm. Totodata, nu se induce starea de somnolenta, dar se ofera o stare de relaxare mentala si fizica astfel ca orice simptom de atac de panica, anxietate si nervozitate este diminuat. In acelasi timp se creste nivelul de serotonina, denumit si hormonul fericirii, benefic starii psihice.

Practica un sport recreativ

Orice activitate sportiva, fie ca e vorba despre inot, echitatie, fotbal in timpul liber sau tenis, te va ajuta sa te relaxezi si sa elimini stresul mental. In timpul practicarii unui sport, in organism se elibereaza endorfinele care favorizeaza starea de bine. De asemenea, devii mult mai ancorat in prezent si mai conectat cu propriul corp, la toate senzatiile pe care acesta le resimte. Mintea este eliberata de ganduri, ac in timpul unei meditatii si toata concentrarea are loc pe miscarile corpului, ca raspuns la factorii externi.

Poti alege sa practici in timpul tau liber unul dintre sporturile mentionate mai sus sau sa te bucuri de activitati mult mai lejere precum mersul cu bicicleta pliabila, cu rolele sau skateboard-ul.

Bucura-te de beneficiile unui fotoliu de masaj

Un fotoliu de masaj amplasat in propria casa, de care poti dispune oricand simti nevoia este o modalitate de a reduce atat stresul psihic cat si cel fizic. Acestea previn si trateaza durerile de spate, gat si cele abdominale. Muschii sunt relaxati, se elimina oboseala si intregul psihic este eliberat si relaxat.

Tu ce modalitati de relaxare ai? Tine cont de sfaturile noastre si bucura-te de un tratament de eliberare a stresului acumulat in corp si minte.

Sursa foto: http://indiabbc.com

ARTICOLE SIMILARE

Johnny Depp pregătește un musical „neautorizat” despre Michael Jackson

Andreea Damian

URA este noul trend în 2018 – potrivit unei reclame pentru pantofi

Dora Constantinovici

Veste bună pentru cinefili! Când se vor redeschide cinematografele

Tabu Tabu

Rihanna face un pas mare spre creșterea incluziunii sociale

Andreea Damian

Festivalul de la Cannes nu va putea avea loc în formatul original

Andreea Damian

Regizorul Wes Anderson a fost curator la o expoziție de obiecte ciudate în Viena

realitatea

Scrie un comentariu