Sucul de ţelină este bogat în nutrienţi care vin la pachet cu beneficii pentru sănătate. Această băutură a devenit destul de controversată deoarece multe persoane consideră că poate vindeca boli precum cancerul, obezitatea, acneea şi problemele de tiroidă. Aşadar, vom afla împreună ce este de fapt sucul de ţelină, ce nutrienţi conţine, dar şi care sunt beneficiile şi riscurile care pot apărea în urma consumului.
Sucul de țelină este unul dintre cele mai benefice pentru sănătate, în special pentru efectele sale de detoxifiere și prevenire a bolilor. Potrivit Heathline, sucul proaspăt stors al acestei legume ajută la eliminarea toxinelor prin îmbunătățirea funcțiilor intestinale și renale, realizând o curățare a sistemului digestiv.
sucul de țelină este un puternic antiinflamator, deoarece oferă poliacetilene și luteolină. Băut pe stomacul gol va reduce, de asemenea, riscul de osteoporoză, artrită, afecțiuni autoimune, probleme gastrointestinale și multe alte boli inflamatorii.
Pe de altă parte, echilibrează pH-ul corpului. De fapt, sucul de țelină este una dintre cele mai puternice moduri de alcalinizare a intestinului. Deoarece țelina este din punct de vedere tehnic o plantă și nu o legumă are un conținut ridicat de sodiu care ajută la eliminarea acizilor toxici din organism. Este un proces vital pentru curățarea și repararea mucoaselor intestinale.
Un alt punct interesant este că țelina conține un anumit compus numit cumarină care promovează activitatea celulelor albe din sânge și ajută sistemul vascular. Acest lucru ajută la circulația sângelui, scade tensiunea arterială și purifică fluxul sanguin.