Tabu
Image default
HEALTH Slider

3 motive să consumi suc de țelină pe stomacul gol

Sucul de ţelină este bogat în nutrienţi care vin la pachet cu beneficii pentru sănătate. Această băutură a devenit destul de controversată deoarece multe persoane consideră că poate vindeca boli precum cancerul, obezitatea, acneea şi problemele de tiroidă. Aşadar, vom afla împreună ce este de fapt sucul de ţelină, ce nutrienţi conţine, dar şi care sunt beneficiile şi riscurile care pot apărea în urma consumului.

Sucul de țelină este unul dintre cele mai benefice pentru sănătate, în special pentru efectele sale de detoxifiere și prevenire a bolilor. Potrivit Heathline, sucul proaspăt stors al acestei legume ajută la eliminarea toxinelor prin îmbunătățirea funcțiilor intestinale și renale, realizând o curățare a sistemului digestiv.

sucul de țelină este un puternic antiinflamator, deoarece oferă poliacetilene și luteolină. Băut pe stomacul gol va reduce, de asemenea, riscul de osteoporoză, artrită, afecțiuni autoimune, probleme gastrointestinale și multe alte boli inflamatorii.

Pe de altă parte, echilibrează pH-ul corpului. De fapt, sucul de țelină este una dintre cele mai puternice moduri de alcalinizare a intestinului. Deoarece țelina este din punct de vedere tehnic o plantă și nu o legumă are un conținut ridicat de sodiu care ajută la eliminarea acizilor toxici din organism. Este un proces vital pentru curățarea și repararea mucoaselor intestinale.

Un alt punct interesant este că țelina conține un anumit compus numit cumarină care promovează activitatea celulelor albe din sânge și ajută sistemul vascular. Acest lucru ajută la circulația sângelui, scade tensiunea arterială și purifică fluxul sanguin.

ARTICOLE SIMILARE

Tendințe deco | Piesele pe care parizienii le adoră

Andreea Damian

Românii se căsătoresc mai târziu și divorțează mai greu

Andreea Damian

Ce înseamnă dacă ți se văd tendoanele de la mână

Andreea Damian

Ard „plămânii planetei”. Record de incendii în pădurea amazoniană

Andreea Damian

Boala care o macină pe Kim Kardashian: „Cineva trebuia să mă îmbrace. Durerea era insuportabilă”

Andreea Damian

Vrei să crești un copil puternic din punct de vedere mental? Încetează acum să mai faci aceste 5 lucruri

Andreea Damian

Scrie un comentariu