Tabu
Image default
LIFESTYLE

3 stațiuni din Grecia renumite pentru tavernele cu specific pescăresc

Odată ajuns în Grecia, trebuie să încerci pește mai mult decât ai fi poate obișnuit să o faci în România. Elenii sunt renumiți pentru meniurile diversificate pe bază de pește, pentru că viața în această țară (mai ales în partea insulară a Greciei) este extrem de bine construită în jurul hranei marine.

Statisticile arată că cererea de pește este atât de ridicată în insulele grecești (turiștii pot fi într-adevăr extrem de infometați), încât prețurile pot fi câteodată puțin mai piperate, însă acest lucru nu trebuie să îți afecteze apetitul. Iată care sunt 3 dintre stațiunile cele mai recomandate pentru a merge, în cazul în care ești un gurmand renumit și un împătimit al peștelui proaspăt, abia prins din apele mării:

CHANIA

Aflată în Creta, cea mai mare insulă din arhipelagul elen, Chania se află la poalele Munților Albi, iar portul venețian din secolul al XIV-lea reprezintă una dintre principalele atracții turistice. Iubitorii de natură se pot bucura de plimbări în Defileul Samarei, escaladă sau aventuri în canoe. Însă bucătăria locală este adevarata senzație a acestei stațiuni. O porție de lakerda, servită alături de calamar și un pahar de vin alb, în soarele de asfințit al portului, este absolut un scenariu de vis.

RETHYMNO

Rethymno este cea mai mică prefectură din Insula Creta, însă are extrem de multe lucruri de oferit turiștilor, în fiecare sezon de excursii in Grecia. Regiunea oferă peisaje muntoase spectaculoase, dar și o bucătărie pescărească absolut fermecătoare. Printre cele mai apreciate feluri de mâncare se află și Psarosoupa, celebra ciorbă de pește, pentru care se folosește Rofos, un pește incredibil de gustos. Dimensiunile acestui pește sunt generoase, iar dintr-un singur exemplar se pot prepara o mulțime de sortimente.

HERAKLION

Heraklion este capitala Cretei și probabil una dintre cele mai ofertante stațiuni din întreg arhipelagul elen, atunci când vorbim despre tavernele cu specific pescăresc. Grecii sunt extrem de ospitalieri, iar personalul acestor localuri îți recomandă de fiecare dată cele mai bune mâncăruri pe bază de pește proaspăt. Poate ai noroc să dai și de români de-ai noștri, pentru că vara, foarte mulți tineri aleg să lucreze în stațiunile grecești, prin programe de tip Work & Travel. După o zi plină de soare, plajă și mare, un platou cu pește-spadă, calamar și tzatziki, stropite toate din belșug cu un vin, nu poate fi altceva decât o desfătare.

Peștele este un produs extrem de sănătos, iar o masă pe bază de pește proaspăt, pescuit cu doar câteva ore în urmă, oferă energie și este foatre important pentru dieta întregii familii, de la mic la mare. Așadar, dacă îți faci planuri pentru Grecia, în vara lui 2018, ia în considerare și locurile în care se mănâncă bine.

Pește mai exact, pe lângă alte bucate locale și băuturi fine, ce îți vor deschide apetitul pentru distracție. Creta este perfectă pentru a vă relaxa câteva zile, alături de familie și cei dragi, iar stațiunile sale vă asteaptă cu cele mai gustoase preparate pe bază de pește. Taverne autentice, oameni incredibil de primitori și toate astea, la prețuri absolut mulțumitoare.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să ai un abdomen plat

Primul catalog Romania Sotheby’s International Realty

Ciocîrlan

Dorinţa de a avea dantura perfecta l-a ucis pe Adrian Pintea! FOTO SOCANT

Scandalul asistentelor la Antena / Loredana Chivu – noua “pasiune” a lui Brancu

Consumul de somon reduce riscul de artrită reumatoidă

Selfie-urile îți fac nasul să pară mai mare decât în realitate

Andreea Damian

Scrie un comentariu