Home > Agenda > 3 zicale pe care ar trebui sa le evitam

3 zicale pe care ar trebui sa le evitam

Vedem zilnic pe Facebook, Twitter sau Instagram tot felul de zicale, indemnuri sau povestioare cu morala, care au scopul de a ne face sa traim clipa si de a nu privi in trecut. Poate nu stam sa le analizam „la sange”, ci doar le citim in graba, apoi scapam cate un like pe colo, pe `coace. Am luat trei exemple (cele de mai jos) ca sa vedem cat de adevarate sunt si cat de mult ar trebui sa ne incredem sau nu in ele.

  1. Nu te gandi prea mult! Traieste clipa!

Traieste clipa! Carpe diem! Toate bune si frumoase pana aici, dar care e problema cu ganditul? E rau sa gandesti? Iti afecteaza creierul? Ganditul prea mult sau „overthinking”-ul asa cum il gasim mereu in limba engleza nu poate avea efecte negative asupra noastra. Poate ca o da in prea mult pesimism si ne facem prea multe probleme degeaba, dar sa fii precaut nu e ceva rau, ci dimpotriva, trebuie mereu sa fii pregatit de orice apare la orizont. Care ar fi riscurile daca „overthink” o situatie? Ei bine, ne macinam putin pe interior, dar ne trece pe masura ce trece si situatia, nu? Cam asta e treaba pe aici. Mai bine sa gandim in avans decat sa ne para rau ca nu am facut-o deloc… Caz inchis!

  1. Iubeste ca si cum nu te-ar fi ranit nimeni niciodata!

Stai! Stai! Cum ziceam si mai sus, trebuie sa fim precauti mereu. De ce sa iubim ca si cum nimeni nu ne-ar fi inselat, mintit sau dezamagit vreodata? Din fiecare experienta urata avem cate ceva de invatat, iar daca actionam ca si cum nimic nu ne-ar fi ranit vreodata, inseamna ca nici nu am invatat ceva. Nu spune nimeni ca trebuie sa iti versi neincrederea sau paranoia pe un nou partener nevinovat degeaba, fara motiv, insa nici sa te comporti de parca toti oamenii iti vor doar binele. Mai bine sufla si in iaurt daca te-ai ars cu ciorba decat sa te arzi din nou, si din nou, si din nou…

  1. Daca nu esti langa mine cand mi-e rau, nu meriti sa-mi fi nici cand mi-e bine.

„If you can’t handle me at my worst, then you sure don’t deserve me at my best.” spunea (sau nu, daca ne luam dupa gurile rele care constesta acest lucru) Marilyn Monroe. Aici este iarasi o greseala. Daca „your worst” este o parte insuportabila si extrem de enervanta incat il face pe partener sa uite ca ai si o parte buna? Este cert ca un om trebuie sa iti fie alaturi si la bine, si la rau, insa daca partea ta „intunecata”, sa ii spunem, este atat de urata, nimeni nu va mai putea tine cont de partea ta frumoasa. Echilibrul este foarte important aici. Nu miza pe acest citat ca sa ii faci zilele negre partenerului.

Citatele siropoase sau filozofice de pe net sunt muuulte, muuulte, insa trebuie sa le interpretati cum trebuie daca doriti cu ardoare sa le si urmati. Nu va lasati duse-n eroare, fetelor!


Loading...

Comenteaza acest articol

3 zicale pe care ar trebui sa le evitam

by realitatea   2 min
0