Tabu
Image default
PEOPLESlider

4 ani fără Stela Popescu. Ce se întâmplă la mormântul marii actrițe

Astăzi se împlinesc 4 ani de când marea actriță Stela Popescu a trecut în lumea celor drepți. Moartea artistei, la 23 noiembrie, 2017, a lăsat un gol imens în lumea artistică din România.

Considerată una dintre cele mai frumoase și mai talentate actrițe din România, Stela Popescu s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, din cauza unui accident vascular cerebral masiv. A fost găsită fără suflare în locuința ei, de către fiica adoptivă Doina Maximilian. În urma autopsiei efectuate ulterior s-a descoperit că actrița ar fi murit cu 12 ore înainte să fie găsită fără semne vitale.

Ce se întâmplă la mormântul actriței?

Stela Popescu se odihnește la Cimitirul Cernica. Deși au trecut 4 ani de la moartea marii actrițe, cei care au iubit-o și au apreciat-o îi cinstesc în continuare memoria.

Angajații Cimitirului Cernica povestesc că la mormântul Stelei Popescu vin în fiecare an o mulțime de oameni. Aceștia fotografiază mormântul actriței, aduc flori, aprind lumânări, iar în zilele speciale, cum ar fi de 1 Martie, unii oameni aduc chiar mărțișoare la mormântul Stelei Popescu.

A avut o copilărie chinuită

Stela Popescu s-a născut pe data de 21 decembrie 1935 la Orhei. Aceasta a crescut într-o familie de învățători, care încercau să îi ofere fiicei lor o educație aleasă. Copilăria sa a fost grea, iar necazurile s-au ținut lanț de familia ei. Actrița vorbea cu amărăciune despre problemele pe care a fost nevoită să le întâmpine încă de mică. Cea mai puternică amintire a regretatei actrițe a rămas cea în care Basarabia a fost invadată de armata rusă. Pe atunci, tatăl Stelei, Vasile Popescu, considerat un dușman al statului, a fost trimis în Siberia, alături de mulți alții.

În perioada anului 1940, Valentina Popescu, mama Stelei, a fost nevoită să se refugieze cu fiica sa la Brașov și să locuiască într-o casă în care trăia și o familie de sași.După ce tatăl său a fost deportat în Siberia și nimeni nu a mai știut nimic despre el, familia acestuia a crezut că este mort. L-a regăsit în 1962, reușind să-l aducă în România foarte târziu, în anul 1977. Și-a găsit soția recăsătorită, deoarece mama Stelei Popescu a fost nevoită să se recăsătorească în acea perioadă pentru a putea rămâne în România. Și asta pentru că românii voiau să le facă pe plac rușilor și să îi trimită pe basarabeni înapoi de unde au venit.

Cum a intrat în lumea teatrului

Actrița a fost îndrăgostită de teatru încă din copilărie, tocmai de aceea a dorit să intre la Academia de Teatru și Film. Din păcate, locurile erau limitate și a fost repartizată la o altă facultate. După ce a studiat un an și jumătate rusa, a renunțat și în aceeași perioadă Stela Popescu a fost primită în cadrul echipei Teatrului Ministerului de Interne.

Datorită acestei șanse, Stela Popescu a obținut premiul întâi la Festivalul de Teatru de la Brașov, iar Nicușor Constantinescu a remarcat-o pentru prima dată și i-a oferit șansa să joace alături de marii actori ai României de la acea vreme.

A avut un mariaj nereușit

Stela Popescu s-a căsătorit pentru prima dată cu Dan Puican, un actor și un regizor cunoscut în România. Cei doi au avut parte de un mariaj de 8 ani, după care căsnicia lor s-a destrămat brusc. Actrița l-a cunoscut pe Puiu Maximilian, de care s-a îndrăgostit imediat și cu care a fugit de la primul soț, scrie Fanatik.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Mesajele transmise de Lady Gaga şi Jennifer Lopez înainte de ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Andreea Damian

Curiozități despre Louis Vuitton – un sărac dintr-un mic sat care a creat poșeta perfectă

Andreea Damian

Bill Murray se alătură universului Marvel

Andreea Damian

Celebritati nascute pe 15 iunie!

realitatea

N-ai să crezi cum arăta Mircea Radu în adolescență! Ce povești are din acea perioada

Tabu Tabu

Mihaela Tatu: “M-am operat de fibrom uterin!”

realitatea

Scrie un comentariu