Tabu
Image default
lifestyle

4 orașe europene de vizitat în primăvara asta

Europa este un loc mirific de vizitat în timpul primăverii. De fapt, primăvara în sine este un moment special datorită vremii plăcute, prețurilor scăzute și numărului mai redus de turiști. Deși toate orașele europene au farmecul lor, am ales patru care le depășesc pe celelalte în frumusețe și pe care le recomandăm cu plăcere oricui.

Printre orașele de vizitat, una dintre cele mai bune locații este Barcelona, capitala catalană care a fost încă de la Jocurile Olimpice din 1992 o destinație fantastică în sezonul de primăvară. Este o locație plină de evenimente în acest sezon, cum ar fi celebrul festival Primavera Sound, perfect pentru iubitorii muzicii și care deschide ușile sezonului de vară. În acest oraș iubitorii de divertisment nu duc lipsă de opțiuni de distracție putând alege între EPT-ul de poker din august și Festivalul de stradă „Festa Major de Gràcia care atrage întotdeauna mulți participanți din diverse părți ale țării, dar mai ales ale lumii.

Acest oraș este destinația preferată a turiștilor care vin în Spania. Unii vor spune chiar că este cel mai frumos oraș din lume, iar din poze se poate înțelege că este vorba de ceva special. Unul dintre cele mai frumoase obiective turistice pe care orice turist trebuie să îl vadă măcar o dată în viață este Sagrada Familia, o biserică impresionantă atât ca arhitectură, cât și ca istorie. Această biserică este deosebită deoarece se poate lesne observa că se află cu un picior în trecut și unul în viitor – deși este o construcție neterminată, acest obiectiv turistic este un reper esențial pentru toți turiștii care vin să viziteze Barcelona.

Un alt oraș care merită vizitat este Sevilia, tot din Spania. Pentru cei care își doresc o experiență minunată în timpul primăverii, acest oraș este o opțiune bună în timpul festivalului “Feria de Abril”. În fiecare an în luna aprilie orașul se transformă într-un loc de petrecere pentru o perioadă de o săptămână. În acest timp localnicii si turiștii poartă hainele tradiționale andaluziene, mănâncă feluri de mâncare delicioase și dansează până dimineața în timp ce se bucură de paradele orașului.

În afară de festival, vizitatorii acestui oraș se pot bucura de tot ce are capitala Andaluziei de oferit din punct de vedere istoric, arhitectonic, geografic. Acest lucru include plimbările pe sub copacii înfloriți de portocal, ore de relaxare pe malurile râului Guadalquivir sau vizitarea obiectivului turistic numit Alcazar care este cel mai vechi palat din Europa ce încă este folosit.

Pentru cei fascinați de arhitectură și orașe cu o istorie îndelungată, Viena din Austria este destinația ideală. Când ne gândim la acest oraș ne vin în minte imagini cu faimosul vals vienez și marile baluri de acum câteva secole. Opulența și eleganța parcă s-au născut aici. Dacă pentru unele popoare cum ar fi America, Ziua Muncii este o zi de relaxare și făcut grătar, în alte țări, Ziua Muncii este o sărbătoare importantă care este celebrată în mai, nu în septembrie. Dacă îți plac acele zile în care oamenii se adună pentru a sărbători libertatea, munca și a gusta faimosul șnițel vienez, atunci Viena este orașul ideal.

Cei mai mulți austrieci numesc Ziua Muncii May Day sau Maifeiertag și o celebrează onorându-și muncitorii. Acest oraș superb este parcă și mai frumos când este închis și îmbrăcat în roșu ca o dovadă de mândrie națională. Dacă ai ceva timp liber poti ca între parade să faci o mini-excursie în unul dintre orașele din împrejurimi pentru a vedea cum fermierii își sărbătoresc moștenirea culturală. Este ocazia ideală pentru a gusta un Dirndl/lederhosen, mâncarea tradițională în general și a dansa, dar mai ales pentru a te împrieteni cu câțiva localnici. De asemenea, priveliștile austriace nu te vor lăsa neimpresionat.

Pentru cei care admiră nemții pentru dorința lor de ordine, meticulozitate și lucruri binefăcute, Munich din Germania este orașul ideal de vizitat. Munich este un oraș superb tot timpul anului, dar primăvara aici este și mai specială. De ce? Pentru că are loc festivalul annual numit Frühlingsfestival în fiecare lună de aprilie sau mai. În mare este similar cu Oktoberfest-ul, dar cu mult mai puțini oameni. Acest oraș parcă revine la viață în timpul primăverii și turiștii vor avea ce să viziteze si unde să se relaxeze. Pot merge pe malul râului Isar sau în imensa grădină numită Englischer Garten.

ARTICOLE SIMILARE

Olivia Wilde este imaginea campaniei H&M Conscious Exclusive de anul viitor

Cupluri gay pentru Oscar-uri

realitatea

Angelina adoptă din nou, dar fără Brad

realitatea

Cele mai bogate cupluri de artiști din lume

realitatea

ELENA UDREA contesta alegerile din PDL! Basescu: “Adio, PDL!”

Topul celor mai mediatizate vedete în presa scrisă

Scrie un comentariu