Tabu
Image default
BEAUTYSlider

4 remedii naturale ca să scapi rapid de mătreaţă

Mătreața îți strică viața? Descoperă 4 moduri naturale de a scăpa de ea.

Poluarea aerului, purtarea prea frecventă a unei pălării sa fes, schimbarea bruscă a temperaturii. Mătreața poate apărea, iată, din mai multe cauze. Apare, de obicei, după un atac asupra scalpului, dintre care câteva particule se desprind. Există două tipuri: uleioasă (supraproducție de sebum) și uscată (datorită scalpului insuficient hidratat). Iată câteva sfaturi pentru a elimina mătreața.

Hidratează scalpul

Dacă aveți mătreață uleioasă, cel mai bine este să vă curățați ușor și bine pielea capului. Cum se face? Limitând producția de sebum excesiv de abundent, responsabil pentru aceste plasturi gălbui, adăugând câteva picături de lămâie sau ulei esențial de arbore de ceai în șampon. Aveți grijă, nu este recomandat să vă spălați prea frecvent părul, deoarece acest lucru poate agrava problema.

Dacă, dimpotrivă, mătreața este uscată, amestecați un iaurt simplu cu o lingură de ulei de măsline și aplicați-l pe rădăcini timp de 20 de minute. Uleiul și iaurtul vor hrăni scalpul prea uscat și îl vor reechilibra.

Infuzii pentru cap

Infuziile de plante nu sunt bune numai pentru organism, ci și pentru păr. Se fierbe jumătate de litru de apă cu o mână mare de frunze de rozmarin sau cimbru, apoi se lasă la răcit. Se poartă pe păr, se masează ușor și lasă să acționeze 30 de minute. Scalpul va fi mai sănătos!

Oțet de mere

Acest ingredient multifuncțional vă ajută să vă curățați rădăcinile. Se aplică pur și simplu pe cap și se lasă să acționeze jumătate de oră. Nu vă faceți griji cu privire la miros, acesta va dispărea după șamponare.

Bicarbonat de sodiu

Această pudră este folosită și în frumusețe și ajută în lupta împotriva mătreții. Pur și simplu îl folosiți când șamponați părul.

ARTICOLE SIMILARE

Decizia pe care a luat-o Meghan Markle în privința nașterii

Andreea Damian

Netflix lansează un magazin care vinde piesele iconice din serialul „Emily in Paris”

Andreea Damian

Emma Răducanu, apariție de senzație alături de Kate Middleton. Cum au fost surprinse – FOTO

Andreea Damian

André Rieu le-a pregătit fanilor o surpriză specială pentru sărbători

Andreea Damian

Shakira îşi poartă copiii după ea în turneu

Andreea Damian

Gene lungi și dese

realitatea

Scrie un comentariu