Home > Health > Analize pe care o femeie trebuie să le facă înainte de a rămâne însărcinată

Analize pe care o femeie trebuie să le facă înainte de a rămâne însărcinată

analize

Dacă ați decis că e momentul să deveniți părinți, cel mai bine este să iei în calcul anumite analize recomandate de medici înainte de a rămâne însărcinată. Sarcina programată este calea cea mai sigură prin care vei aduce pe lume un copil sănătos. Iar analizele sunt un fel de declarație de dragoste pentru copilul nenăscut.

Deja îți urmărești ovulația, iei suplimente cu acid folic și ai renunțat la vicii. Însă acestea nu sunt suficiente, sunt de părere specialiștii. Medicii recomandă mai multe analize pe care femeile ar trebui să le facă înainte de a rămâne însărcinate, mai ales dacă acestea au depășit deja 35 de ani. Acestea îți vor spune dacă tu și partenerul tău sunt compatibili din punct de vedere genetic și pregătiț pentru a deveni părinții unui copil sănătos.

Teste genetice

E posibil să fii purtătoarea unei boli genetice fără să știi lucrul ăsta. Te aceea medicii recomandă pacientelor teste de sânge pentru a depista boli genetice cum ar fi fibroza chistică (este o boală în care secrețiile mucoase ale organismului au consistență crescută, sunt uscate și aderente), maladia Tay-Sachs (este o boală a sistemului nervos central, de natură genetică ce este provocată de o acumulare a grăsimilor în creier) sau siclemia (sau anemia celulelor în seceră, când celulele roşii devin rigide şi lipiciose şi au forma unor seceri sau a unor semilune). Ar fi bine ca și partenerul să realizeze aceste teste, deoarece dacă și tu și el veți fi purtători de gene recesive, acestea se vor domina unele pe altele, iar copilul va moșteni două tipuri de gene recesive. În acesta caz, experții recomandă fertilizarea in vitro.

Testul de glicemie

Diabetul gestațional este o boală metabolic în care se pot evidenția valori crescute ale glicemiei la gravida anterior sănătoasă. Afecțiunea este reversibilă odată cu naștere, mama putând restabili echilibrul metabolic corespunzător și astfel o valoare normal a glicemiei. Testele de glicemie sunt foarte importante înainte de sarcină, deoarece femeile diagnosticate cu diabet înainte de a rămâne însărcinate trebuie urmărite cu atenție deoarece boala se poate decompensa după a 24-a săptămână. În cazul diabetului gestațional, fără un regim corespunzător, mama riscă să nască un copil cu o greutate excesivă și un nivel al zahărului în sânge foarte scăzut.

Diabetul gestational este o boala metabolica in care se pot evidentia valori crescute ale glicemiei (zaharului in sange) la gravida anterior sanatoasa. Afectiunea este reversibila odata cu nasterea, mama putand restabili echilibrul metabolic corespunzator si astfel o valoare normala a glicemiei.

Testarea hormonilor tiroidieni

Dacă suferi de hipotiroidism și organismul tău nu secretă suficienți hormone tiroidieni de care fătul are nevoie pentru dezvoltarea sa intrauterină, acesta poate suferi de creștere în greutate mai lentă decât în mod corespunzător. Dacă suferi de hipertiroidism, atunci hormonii tiroidieni pot ajunge în placenta iar copilul se va dezvolta mai mult decât e media.

Testul Papanicolau

Testul Papanicolau reprezintă o metodă de investigație cervicală folosită pentru a depista procese precanceroase și canceroase în cervix (deschiderea uterului). Acesta se efectuează o dată pe an.

Analize care depistează bolile cu transmitere sexuală

Este necesar să se constate dacă sunt prezente aceste infecții  (sifilis, gonoree, chlamidia, hepatitele B și C și HIV/SIDA) pentru a se lua măsuri care pot reduce riscul transmiterii acestora la copil.

 

 

Articole asemanatoare
gravidă
La fiecare 11 secunde, o gravidă sau un nou-născut moare undeva în lume – raport ONU
poluare
Particule de poluare au fost găsite în placenta gravidelor – studiu
travaliu
De ce vor gravidele să-și țină partenerii de mână când intră în travaliu
ENIKO, sotia lui SERBAN GEORGESCU, e gravida din nou! FOTO!

Comenteaza acest articol

Analize pe care o femeie trebuie să le facă înainte de a rămâne însărcinată

by Andreea Damian   2 min
0