Tabu
Image default
LIFESTYLE

5 ani de la prima recoltare de celule stem

Bucuresti, 9martie 2011 – In luna martie se implinesc 5 ani de la prima recoltare de sange placentar in sistem privat din Romania! Momentul coincide cu aniversarea a 5 ani de la lansarea Cord Blood Center, prima banca de celule stem din tara si cea care a realizat recoltarea. Cu o cifra de afaceri de 4 milioane de euro, compania este lider de piata pe acest segment de servicii medicale, peste 45 000 de familii din Romania numarandu-se printre clientii Cord Blood Center.

Se lanseaza prima carte pentru copii despre celule stem. O serie de evenimente specialevor fi organizate pe tot parcursul lunii martie, pentru a marca acest moment cheie din viata companiei.

Prima surpriza este lansarea in premiera nationala a cartii “Sem-Celula stem si aventurile sale miraculoase”, prima carte pentru copii despre subiectul celulelor stem. Cartea prezinta intr-un limbaj accesibil calatoria celulei stem din momentul recoltarii ei, la nasterea unui copil si pana la stocarea ei in banca, alaturi de mii de alte celule-prietene. Evenimentul va avea loc pe data de 10 martie, de la ora 17:00, la Clubul Parintilor din cadrul Targului Baby Expo (10-13 martie, SalaPolivalenta).

Tot in perioada Baby Expo,viitorii parinti care semneaza in timpul targului un contract cu Cord Blood Center vor intra intr-o tombola speciala. 5 recoltari gratuite sunt puse in joc pentru cuplurile norocoase, iar extragerile vor avea loc la AFI Palace Cotroceni, in data de 13 martie, la ora 17:00, la standul companiei.

Nu in ultimul rand, toti cei care sunt interesati sa viziteze Laboratorul Cord Blood Center din Bucuresti, pentru a vedea locul in care sunt procesate si depozitate “celulele vietii”, vor putea lua parte la Zilele Portilor Deschise, organizate in perioada 10-12 martie la Bucuresti si in perioada 17-19 martie la Cluj Napoca.

In prezent, Cord Blood Center este prima si singura banca de celule stem din Romania care detine 2 banci peteritoriul tarii, una la Cluj si cealalta la Bucuresti. Daca in 2006 exista o singura companie de profil, numarul jucatorilor de pe piata celulelor stem a ajuns astazi la 11. Dintre acestia, doar 3 detin banci operationale in Romania, restul depozitand sangele recoltat la bancile din strainatate. Cord Blood Center face parte din grupul slovac cu acelasi nume, prezent in 5 tarieuropene (Slovacia, Cehia, Ungaria, Romania si Austria).

“De 5 aniCord Blood Center este alaturi de viitorii parinti care doresc sa asigure viata copilului lor, oferindu-le sansa de a pastra in siguranta rezerva de sanatatepe care o reprezinta celulele stem. Cord Blood Center a fost inca de la inceput un deschizator de drumuri, inovatia fiind una dintre valorile de baza ale companiei noastre. Ne bucuram sa sarbatorim 5 ani plini de initiative si idei curajoase. In ceea ce priveste investitiile grupului in Romania, acestea au fost pana acum in valoare de aproximativ 2 milioane de euro” a declarat Tudor Panu, director general Cord Blood Center.

Cord Blood Center este prima banca de celule stem din Romania, lider national si deschizator de drumuri in domeniu: a efectuat la ClujNapoca prima recoltare de celule stem in sistem privat din Romania (martie 2006), a deschis, tot la ClujNapoca, primul laborator de procesare de sange placentar si prima banca de celule stem din Romania, autorizata pentru a realiza procesarea si depozitarea grefelor de celule stem din sangele placentar (iulie 2008) si a inaugurat, in 2009, prima banca de celule stem din Bucuresti (martie). Cord Blood Center face parte dintr-un grup international puternic, activ in 6 tari europene, cu o experienta de peste 14 ani in procesarea si stocarea de sange placentar si este singura banca de sange placentar din Romania care detine un certificat de calitate ISO 9001.

In 2010, Cord Blood Centeraanuntat un alt eveniment in premiera in domeniul family banking-ului de la noi din tara: prima solicitare de eliberare a unei grefe de sange placentar de la o banca de celule stem din Romania, in urma careia viata unui copil va putea fi salvata. La finalul anului, compania a lansat programul "Un CEC in alb pentru copilul tau", prin care ofera suma de 185 000 de Euro clientilor bancii ai caror copii necesita efectuarea unui transplant in strainatate. In 2011, Cord Blood Center a lansat creditul pentru celule stem, in parteneriat cu BancaTransilvania.

ARTICOLE SIMILARE

Un program ingenios de slăbit

realitatea

Botoxul duce la apariția ridurilor

realitatea

“Dumnezeu e ocupat, ma ajuti tu, te rog?”. Scrisoarea unui copil de opt ani a ajuns viral pe net

VICTOR SLAV a sarit la bataie in avion

Meloterapia – o solutie pentru organism

realitatea

Corby, telefonul jucăuș de la Samsung

realitatea

1 comentariu

copaciu_simina 15 January 2012 at 13:21

stie cineva cam cat costa aceasta recoltare?

Răspunde

Scrie un comentariu