Tabu
Image default
CULTURE

5 ani de Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage

Efemeri prin sine, eterni prin arta. O poveste despre experiente, conventii, timp si emotii, redata prin intermediul bijuteriei contemporane. Acum 5 ani, lua fiinta Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana si, odata cu ea, speranta unui inceput pentru o noua comunitate artistica in Romania. Astazi, o scurta evaluare contureaza o perspectiva promitatoare: peste 300 absolventi, zeci de cursuri, proiecte si expozitii, precum si o crestere dinamica a publicului iubitor de bijuterie contemporana.

Aniversarea este, asadar, marcata sarbatorind printr-un eveniment cultural de amploare. Sambata, evenimentul incepe la ora 11:00 cu o expozitie de bijuterie contemporana cu vanzare, alaturi de absolventii Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana, se degusta vin, apoi se ia parte la conferinta de presa informala, urmata de un recital de chitara clasica sustinut de Amatis Chifu, incheind seara cu petrecerea aniversara Assamblage. Duminica, pe 6 decembrie, continua expozitia de bijuterie contemporana cu vanzare. Iubitorii de arta si frumos sunt invitati sa cunoasca designerii si sa-i provoace la discutii. Publicul poate participa, de asemenea, la sectiunea speciala dedicata aplicatiilor pentru tematica “EFEMERIDE”, amenajata de arh. Ioana Ardelean.

5_ani_de_Scoala_de_Bijuterie_Contemporana_Assamblage1Provocarea tematica:

EFEMERIDE: insecte din ordinul Ephemeroptera, cu durata de viata de o zi. Dupa depasirea stadiului de larva, insectele adulte isi incep cursa dramatica impotriva timpului, avand doar cateva ore la dispozitie pentru a-si trai viata. Extrapolata la nivelul bijuteriei, contrastul efemer – peren devine cu atat mai vizibil. In mod traditional, bijuteria este vazuta ca un obiect durabil, lasat mostenire de-a lungul generatiilor si acumuland valente culturale si materiale. Ce se intampla insa daca acordam bijuteriei trasatura de efemeritate? Se poate inlocui valoarea conventionala a materialului cu cea a experientei emotionale?

Vor participa designerii: Adelina Petcan, Anca Popescu, Andreia Gabriela Popescu, Alina Carp, Catalina Grama, Cleopatra Cosulet, Corina Cubici, Corina Mardari, Cristina Radu, Diana Vasile, Gabriela Secarea, Ioana Ardelean, Irina Dimiu, Lucienne Buga, Luiza Teodorescu, Mariana Rogoz, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Monica Stanescu, Otilia Mihalcea, Rada Ureche, Roxana Hodorog, Stelian Gagiu.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Se schimba politica FACEBOOK! Iata cum te afecteaza!

Premiile Grammy 2021. Beyonce și Taylor Swift au făcut istorie. Lista completă a câștigătorilor

Andreea Damian

O săptămână până la concertul Madonnei!

realitatea

CHA CHA LITIX! Episodul 64. Delir total între candidații de la Primăria Sectorului 1

Andreea Damian

GRAMMY 2014 – Revelatia Macklemore

realitatea

Sărbătoritul zilei de 27 octombrie

realitatea

Scrie un comentariu