Tabu
Image default
BEAUTYSlider

5 automasaje faciale la fel de eficiente ca un tratament spa

Creșteți circulația sângelui, neteziți ridurile, reduceți cearcănele, eliminați toxinele. Practica masajului facial este plină de beneficii pentru piele. Iată cum să faci un masaj facial acasă ca un profesionist.

Nimic nu vă împiedică să vă răsfățați toamna aceasta. Acum este momentul perfect pentru a-ți face timp pentru tine și pentru a-ți spori rutina de înfrumusețare cu câteva acțiuni simple și eficiente, cum ar fi un masaj facial.

„Peste 40 de mușchi alcătuiesc și ne structurează fața. La fel ca toți mușchii din corp, cu cât îi folosești mai mult, cu atât devin mai sculptați și tonifiați” , explică Inge Theron, fondatorul mărcii britanice de produse cosmetice FaceGym, pentru revista Glamour UK. Dacă aloci doar 5 până la 10 minute pentru a-ți lucra mușchii feței garantează rezultate pe termen lung: piele plină, un ten radiant și riduri întinse. Masajul facial este chiar indicat: „Încercați să-l încorporați aceste masaje dimineața sau seara prin aplicarea tratamentului facial. Masarea unui produs pe piele, mai degrabă decât simpla aplicare a acestuia, va maximiza beneficiile pentru tonusul și textura pielii”, adaugă expertul.

Care sunt beneficiile masajului facial?

Mai presus de toate, practica masajului facial permite atât tonifierea mușchilor relaxați și lăsați, dar și întinderea și relaxarea mușchilor contractați. Este ideal pentru a arăta mai fresh dimineața înainte de videoconferință sau pentru a vă relaxa după o zi lungă de telecomunicații.

În funcție de tehnica de auto-masaj facial și de instrumentele utilizate, pot fi adăugate și alte beneficii: anumite masaje pot stimula fibroblastele (mica noastră fabrică de colagen), pot stimula circulația sângelui, pot reduce pungile de sub ochi sau chiar pot promova drenajul limfatic.

Cinci masaje faciale în funcție de nevoile tale

Iată cinci masaje faciale în funcție de nevoile dumneavoastră. Tot ce rămâne este să găsești un tutorial Youtube pentru a reproduce aceleași mișcări ca și profesioniștii.

Masaj anti-îmbătrânire

Beneficii: strălucire fermă, tonifiantă, relaxantă și sănătoasă.

Cum se face: pentru a masa pielea și a stimula circulația sângelui, efectuați mișcări dinamice începând de la centrul feței spre exterior, mergând întotdeauna în sus. Pe frunte, așezați rola pe verticală și glisați-o întotdeauna în sus.

Instrumentele potrivite: o rolă de cuarț trandafiriu ținută în frigider înainte de utilizare, un ser sau un ulei.

Masaj cu piatră Gua sha

Beneficii: anti-îmbătrânire, drenaj, relaxare.

Cum se face: așezați partea mai curbată a pietrei gua sha pe obraz pe verticală, astfel încât să se așeze pe forma feței. Masați pielea ferm și dinamic, începând întotdeauna de la centrul feței spre exterior și lucrând în sus. Pe frunte, așezați gua sha orizontal, apoi masați ferm pielea, urcând de fiecare dată de jos în sus (niciodată înainte și înapoi). Pentru a scurge limfa, glisați foarte ușor gua sha pe gât, începând sub bărbie și mergând până la claviculă.

Instrumentele potrivite: un gua sha în cuarț trandafir pentru un efect anti-îmbătrânire sau în jad verde pentru un efect de drenaj și un ulei de față.

Masajul drenant

Beneficii: strălucire detoxifiantă și sănătoasă.

Cum se face: Pentru a elimina toxinele și a scurge limfa, glisați rola din centrul feței către exterior și contururile feței într-un mod liniar. Plimbați rola pe părțile laterale ale gâtului, începând de sub urechi și până la claviculă.

Instrumentul potrivit: o rolă de jad verde ținută în frigider înainte de utilizare.

Masajul conturului ochilor

Beneficii: anti umflare, netezire, răcoritoare.

Cum se face: Se face dimineața. Începeți de la colțul interior până la colțul exterior. Faceți același lucru sub sprânceană.

Instrumentul potrivit: o rolă de cuarț trandafir pentru efectul antirid sau de jad.

Masaj facial de înaltă tehnologie

Beneficii: tonifiere, plombare, fermitate.

Cum se face: pentru a spori efectele masajului tău facial, realizează-l cu un instrument de înfrumusețare de înaltă tehnologie care va face (aproape) toată munca pentru tine.

Instrumentele potrivite: Roll On Jade vibrant cu rolă de cuarț trandafiriu sau dispozitivul cu lumină LED.

ARTICOLE SIMILARE

Mai mult cu mai puțin: cum pregătești o locuință mică pentru izolare

Andreea Damian

Cele 12 vedete care participă la „Sunt celebru, scoate-mă de aici!”

Andreea Damian

Ricky Gervais: Ofensa este bună. Ea îi face pe oameni să se gândească mai bine la argumente

realitatea

Sex, minciuni și înregistrări audio: adevăruri murdare despre familia regală britanică

Andreea Damian

Gwen Stefani este obsedata de machiaj

Vizitatorii au distrus colajul uriaș de artă din fața muzeului Luvru într-o singură zi

Andreea Damian

Scrie un comentariu