Tabu
Image default
BEAUTY Slider

5 greșeli de evitat atunci când îți faci un tatuaj

Tatuajele sunt frumoase și moderne! Ele ar trebui să aducă bucurie celui care le poartă, de aceea trebuie să fie făcute cineva profi. Unele persoane trec prin situații de viață care le afectează profund, iar un tatuaj le poate ajuta să-și exprime sentimentele, să se descarce emoțional, să-și „strige“ durerea sau fericirea, să se simtă mai confortabil în propria piele.

Fie că este vorba de un mic motiv floral discret pe încheietura mâinii sau de o frescă colorată pe spate, evitați câteva mici greșeli care s-ar putea transforma într-un dezastru.

Cureți prea mult zona care urmează să fie desenată

Fiecare punct de intrare al acului, pentru a injecta cerneala sub piele, poate fi predispus la infecție. Pentru a evita acest lucru, luați în considerare curățarea regulată a zonei pielii tatuate în primele 24-48 de ore. Dar fii atent/ă, nu o face cu apă prea dură. Umezește o compresă sau un tifon și curăță pielea, fără să o freci. Abține-te să faci baie sau să mergi la piscină în primele zile după ce te-ai tatuat.

Lași tatuajul neacoperit

Este esențial să îți protejezi tatuajul până când pielea s-a vindecat și cerneala s-a uscat sau tatuajul se va estompa. În primele 48 de ore, acoperă-l cu o folie transparentă pentru alimente care va servi drept scut împotriva fricțiunii hainelor și a posibilelor șocuri.

Expunerea tatuajului la soare

Ca și în cazul tuturor cicatricilor recente, nu vă expuneți la soare. Pentru a preveni ca zona tatuată să devină roșie și să rămână cu o cicatrice permanentă care vă va strica modelul, purtați îmbrăcăminte peste desen. Abia după vindecarea pielii puteți aplica protecția solară și cu condiția să aibă un SPF ridicat .

Nu îți hidratezi pielea tatuată

Hidratarea de două ori pe zi a pielii tatuate pun în valoare pigmenții modelului (negru sau colorat) și garantează intensitatea acestora cât mai mult posibil. Dacă aveți pielea uscată, nu ezitați să aplicați cremă pe zona tatuajului atunci când simțiți nevoia. Este de preferat să optați pentru un tratament hipoalergenic și fără parfum.

Te scarpini

În timpul vindecării, s-ar putea să simți mâncărime. Rezistă dorinței de-a te scărpina, altfel pielea va fi cicatrizată și modelul se va strica. Pentru a ameliora sentimentele de disconfort, aplică niște comprese reci care vor amorți pielea. Dacă ai un tatuaj colorat, reține că va dura mai mult timp pentru a se vindeca.

ARTICOLE SIMILARE

Unde a fugit Inna în plină pandemie după ziua ei

Tabu Tabu

Afrodiziace | Sunt eficiente în stimularea dorinței?

Andreea Damian

Fiul actorului Liam Neeson a renunțat la numele tatălui său. Motivul lui este impresionant

Andreea Damian

Hot Chocolate Bomb: noua rețetă de ciocolată caldă care face furori pe social media

Ciocîrlan

Amintește-ți să zâmbești cu ochii! Cum să te protejezi și să arăți excelent cu o mască pe față

Tabu Tabu

Rolul antioxidanților în sănătatea noastră

realitatea

Scrie un comentariu