Tabu
Image default
LIFESTYLE

5 lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand iti decorezi casa cu pendule de iluminat

Pendulele de lumina ofera oricarei camere un aer stilat. Inainte de a le achizitiona este indicat sa te asiguri ca dispui de spatiul necesar pentru acestea, ca alegi design-ul corect si functional camerei in care le vei amplasa.

In continuarea acestui articol iti vom prezenta 5 aspecte de care sa tii cont cand te decizi sa cumperi pendule de iluminat pentru locuinta ta.

De ce sa tii cont cand vrei sa decorezi casa cu pendule de iluminat:

  • Fii atent la proportii

Marimea pendulului comparativ cu spatiul in care acesta va fi amplasat trebuie avut in vedere. O camera mica cu un tavan jos nu este potrivita pentru un pendul. Totodata, o camera larga cu tavanul inalt nu va fi potrivita pentru a avea un pendul mic, intrucat acesta va oferi camerei un aspect disproportionat si nu va putea asigura lumina necesara.

  • Fii atent la camerele in care vor fi amplasate

Bucatariile si baile pot fi medii daunatoare pendulelor intrucat prezinta vapori de apa, caldura si grasime. Daca totusi doresti sa amplasezi un astfel de instrument de iluminat in aceste camere, alege-le pe cele cu un design simplu care permit o curatare usoara.

  • Alege un design potrivit

Nu toate pendulele de iluminat trimit lumina pur si simplu pe suprafata. Anumite pendule trimit lumina inclusiv pe tavan si pereti. Astfel, in functie de nevoiel camerei in care le ansamblezi, alege un design potrivit, care sa-ti permita o vizibilitate mai mare asupra suprafetei spre care sunt indreptate, ori una dispersata.

  • Gandeste-te la calitatea luminii

Poti opta intre lumina alba, rece sau cea portocalie, calda. Cea dintai este cel mai des intalnita in birouri, in timp ce lumina calda este mai potrivita pentru casa.

  • Ai in vedere pozitionarea

Instalarea unui pendul deasupra barului este o idee buna, intrucat acesta nu va fi mutat si oamenii nu vor trebui sa treaca pe sub el. Instalarea deasupra unei mese in schimb va putea fi problematica deorece uneori este necesara mutarea acesteia ori inlocuirea ei si astfel va aparea discrepanta intre design-ul pendulului si cel al mobilierului.

In cazul in care doresti totusi sa atasezi pendulele de lumina deasupra mesei, opteaza pentru unele cu carlig si fir lung, care pot fi mutate oricand odata cu masa.

Daca doresti sa achizitionezi pendule de iluminat pentru casa ta, astfel incat sa iti infrumusetezi spatiul, atunci ai in vedere sfaturile de mai sus si bucura-te de utilitatea acestora.

ARTICOLE SIMILARE

Mituri și adevăruri despre parizience care te vor surprinde

Andreea Damian

Motivul neașteptat pentru care uitucii sunt mai inteligenți

Andreea Damian

Presa internaţională o desfiinţează pe Monica Gabor! Ce subiect au “dezgropat” jurnaliştii englezi!

Cand spun „premiere”, ma gandesc la Timisoara

realitatea

Trei lei pe o plajă: o sculptură tristă pentru epoca Brexit-ului

realitatea

Ce i se întâmplă copilului tău când îi citeşti de mai multe ori aceeaşi carte

Andreea Damian

Scrie un comentariu