Home > Lifestyle > 5 metode ideale de a te relaxa

5 metode ideale de a te relaxa

Dacă sunteţi stresate din cauza tuturor lucrurilor pe care trebuie să le faceţi, sau care trebuiau să fie făcute pănă acum, încercaţi câteva din aceste idei anti-stres. O să vă ajute.

Bea un ceai. Când eşti nerăbdător, sistemul nervos direcţionează fluxul de sânge către cea mai mare parte din muşchi, şi cât mai departe de mâini. Ţinând ceva cald între mâini, precum ceaiul, supa sau cafeaua, oferi creierului şi organismului un semnal că totul este în regulă. 

Dăruieşte o îmbrăţişare. Poate chiar ţie. Cercetările au descoperit că încrucişatul braţelor în jurul cuiva, sau chiar al tău, pentru câteva secunde poate stimula terminaţiile nervoase de sub piele, care-i semnalează creierului să încetinească eliberarea de cortizoni, calmându-se asfel întregul corp.

Miroase o lumânare. O mică adulmecare a unei lumânări delicioase a demonstrat că reduce în mod semnificativ sentimentul de stres şi anxietate. Cel mai bun parfum dovedit ştiinţific? Aroma de citrice.

Joacă-te cu un căţel. Sau o pisică…sau un hamster! Studiile au arătat că persoanele care au legături puternice cu animalele lor de companie au parte de mai puţin stres faţă de oamenii fără animale. Dar, chiar dacă nu ai un animal de companie, dacă îţi petreci câteva minute cu unul se poate vedea o diferenţă (cercetătorii au descoperit că pacienţii care smotocit un căţeluş pentru o scurtă perioadă de timp înainte să înceapă un tratament medical, li s-a redus nivelul de anxietate cu 37%).

Trage un pui de somn. Pauza de somn s-a dovedit bună pentru reducerea nivelului de cortizoni, un hormon eliberat în timpul perioadelor de stres, care poate contribui la problemele somnului, creşterea în greutate, şi bolile de inimă de-a lungul timpului. Un pui de somn de 30 de minute (sau mai puţin) îţi poate da un imbold de energie şi, potrivit unui studiu realizat de NASA, poate ajuta la îmbunătăţirea memoriei.

Mai multe aici.

Articole asemanatoare
Sleep Texting: Este posibil să trimiteți mesaje text în timp ce dormiți? Da, cu siguranță
câine
Încă un motiv să lași câinele să doarmă cu tine în pat, și nu pisica sau iubitul
Câinelui tău îi place să asculte Bob Marley pentru că îi amintește de mama
dysanie
Ți-e greu să te dai jos din pat dimineața? Poate fi semnul unei boli serioase

Loading...

1 Response

  1. Roxy

    Daca tot ati adus vorba despre ceaiuri utile pentru sanatate, voi enumera cateva dintre cele mai benefice ceaiuri pentru o silueta supla:
    – ceaiul verde
    – ceaiul de ghimbir
    – ceaiul de salvie

Comenteaza acest articol

5 metode ideale de a te relaxa

by   1 min
1