Tabu
lifestyle

5 mituri false despre sutien


La 100 de ani de la inventarea primului sutien, unele persoane încă se îndoiesc de utilitatea acestui articol de lenjerie intimă. Cercetătorii americani au demontat cinci mituri despre sutien, care până acum au frământat femeile din întreaga lume.

1. Sutienul creşte riscul de cancer la sân
Sutienul nu creşte în nici un fel riscul unei femei de a dezvolta cancer la sân. Cercetătorii americani spun că acest mit a apărut la mijlocul anilor ’90, după ce o echipă de antropologi medicali au susţinut că sutienul inhibă drenajul limfatic, care conduce la cancer.

2. Este bine să dormi cu sutienul
Să dormi cu sutien este de-a dreptul incomod. Deşi nu îţi afectează în vreun fel sânii, sutienul nu te ajută să îţi păstrezi sânii fermi şi bine conturaţi. Dacă vrei ca pielea de pe sâni să stea întinsă şi să arate bine, atunci ar fi bine să nu porţi sutien foarte des, mai ales când dormi.

3. Sutienul alb este mai puţin vizibil
Un sutien alb strălucitor e foarte vizibil sub haine deschise la culoare. Un sutien este mai puţin vizibil dacă are o culoare în ton cu pielea. Dacă sunteţi în căutarea celui mai puţin vizibil sutien, e bine să alegeţi tonuri cât mai apropiate de coloritul pielii dumneavoastră.

4. Sutienul favorizează lăsarea sânilor
Sânii unei femei îşi modifică mărimea şi aspectul pe toată durata vieţii. Până acum se credea că sutienele pot ajuta la menţinerea fermităţii sânilor, prin sprijinirea ligamentelor. Mai nou experţii spun că sutienul este responsabil pentru lăsarea lor.

5. Cupele susţin greutatea sânilor
Nici cupele şi nici bretelele nu susţin greutatea sânilor, ci partea de jos a sutienului, care înconjoară cutia toracică, sunt de părere specialiştii. De fapt, bretelele nu fac decât să menţină cupele fixate de corp.

ARTICOLE SIMILARE

Marina & The Diamonds – Hollywood

realitatea

Cititoarele Tabu vor scrie primul chicklit românesc

realitatea

Laura Cosoi, in bratele iubitului, pe o plaja exotica!

Susan Boyle vine la America’s Got Talent

realitatea

ALBERTO CANDELA – Un consilier de lux

realitatea

TESTUL pe care creierul tau NU TE LASA sa il treci!

Scrie un comentariu