Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

5 moduri de a-ți îmbunătăți forma corpului chiar și în timp ce dormi

O lumină corectă în dormitor, tipurile potrivite de exerciții fizice înainte de culcare și chiar și hainele în care dormi – toate aceste lucruri îți pot fi de ajutor dacă vrei să rămâi în formă. În mod surprinzător, există și mai multe moduri despre care fie nu le cunoaștem, fie pur și simplu le ignorăm, care ne ajută să luptăm împotriva acelor kilograme în plus, chiar și atunci când suntem în repaus.

În acest articol descoperi 5 moduri dovedite științific de a rămâne în formă chiar și atunci când te relaxezi pe perna ta moale noaptea.

Dormi cu mai puține haine pe tine

Când dormi gol/goală, vei obține multe beneficii, chiar să pierzi în greutate. Oamenii de știință sugerează că menținerea temperaturii corpului mai rece în timp ce dormi accelerează metabolismul organismului, deoarece produce mai multă grăsime pentru a păstra căldura.

Grăsimea brună produce căldură în timp ce arde caloriile, iar acest lucru îți accelerează metabolismul în timpul zilei pentru a te ajuta să slăbești. Dormitul fără haine îmbunătățește și circulația sângelui și este bun pentru inimă și mușchi.

Dormi suficient

Dr. Richard K. Bogan, cercetător în domeniul somnului, a spus că un program de somn în sine ne poate ajuta în pierderea în greutate. „Somnul este necesar pentru funcționarea normală a hormonilor corpului și a sistemului imunitar. Un creier lipsit de somn sau somnoros este un creier flămând”, a spus el.

El a sugerat că o persoană adultă are nevoie de aproximativ 7 ore și jumătate până la 9 ore de somn.

Exerciții fizice corecte

Dacă ai mai multă masă musculară, te ajută să arzi mai multe calorii, chiar și în timp ce dormi. Făcând niște exerciții zilnic, în special antrenament de forță, te poate ajuta să slăbești câteva kilograme. Dacă îți este greu să te relaxezi noaptea, încearcă să-ți faci exercițiile cu câteva ore înainte de culcare.

Dormi într-un dormitor mai răcoros, mai întunecat

Potrivit unui studiu, persoanele care au avut temperatura în dormitor setată la 19 grade Celsius timp de o lună au crescut numărul de calorii pe care grăsimea lor brună le-a ars cu 42% și și-au stimulat metabolismul cu 10%.

Pentru a pierde câteva kilograme în timp ce dormi, încearcă să renunți și la lumina de noapte. Cercetările sugerează că lumina înainte de culcare scade nivelul melatoninei, iar dacă dormi cu lumina aprinsă, are un impact uriaș asupra reglării circadiane a metabolismului și devine motivul pentru creșterea în greutate, potrivit Sleep Foundation. Așa că este mai bine să stingi televizorul, telefonul și orice alte lumini și să te gândești să cumperi draperii mai opace pentru a împiedica lumina să pătrundă în camera în care dormi.

Mănâncă conform unui program

Potrivit nutriționiștilor, orele de masă și de somn ar trebui menținute în același program în fiecare zi. Charlotte Harrison, un nutriționist din Londra, spune: „Corpul nostru rulează pe un ritm circadian, care este ceasul său intern. Orele de masă au o mare influență asupra ritmului nostru circadian, așa că este foarte important să ne programăm aportul alimentar.”

ARTICOLE SIMILARE

MaxiKlasse AEG dă clasă preparatelor

realitatea

Taylor Swift dă de pământ cu „toxicitatea masculină”, capitalul privat și Șoroș la premiile Billboard

Dora Constantinovici

Egosofia | Nici prea egoist, nici prea altruist

Andreea Damian

Stefan Banica ii raspunde Andreei Marin! “Pozitia de victima impresioneaza audienta, dar nu se pupa cu realitatea”

„Dan Negru a murit!” Reacția genială a prezentatorului: „Mi-o merit!”

Andreea Damian

Iulia Albu, DISPERATĂ după publicitate: “Jigneşte încolo şi încoace, doar-doar să se mai scrie de ea”

Scrie un comentariu