Home > Sex-Relatii > 5 motive frecvente pentru care oamenii isi insala partenerii

5 motive frecvente pentru care oamenii isi insala partenerii

Desi relatiile sentimentale dintre oameni vin in diferite forme in zilele noastre, casatoriile traditionale se bazeaza pe monogamie. Insa, statisticile spun ca principala cauza pentru care cuplurile se despart o reprezinta infidelitatea unuia dintre partneri. In acest context, este important de analizat ce anume ii determina pe cei implicati deja intr-o relatie amoroasa sa gaseasca o doua persoana cu care sa formeze o relatie. Noi am incercat sa identificam cele mai frecvente 5 motive pentru care oamenii insala:

  1. Au fost invatati sa creada ca este in regula sa insele

Nu este clar faptul ca exista o asa numita gena a celor care insala. Si totusi, unele cercetari care au vizat comportamentul partenerilor intr-o relatie sugereaza ca un un copil al carui parinte  a avut o aventura extraconjugala va fi mai tentat sa insele la randul sau, atunci cand va ajunge la varsta la care sa isi poate intemeia o relatie. Un studiu aparut intr-o publicatie de profil din Statele Unite a subliniat ca persoanele care au avut cel putin un parinte infidel are de doua ori mai multe sanse de a comite un act de infidelitate, comparativ cu cei ale caror parinti au ramas credinciosi in timpul relatiei. Acest lucru este pus, in mare parte, pe seama principiului care aplica puterea exemplului.

  1. Au un nivel scazut al stimei de sine

Aceasta caracteristica este cea mai comuna printre oamenii care insala. Persoanele care nu au incredere in ei sunt mai predispusi infidelitatii in cuplu tocmai pentru ca acesta este un act prin care ei devin doriti. La baza acestei presupozitii se afla nevoia de validare pe care orice individ o resimte in diferite momente din viata. Astfel, nu e de mirare ca mai ales barbatii trecuti de o anumita varsta devin infideli. Foarte multi dintre ei aleg sa apeleze la site-uri de videochat, flirturi cu diverite persoane de sex opus, sau la alte modalitati prin care sa isi creasca nivelul de incredere in ei.

  1. Nu sunt satisfacuti din punct de vedere sexual

Mai ales atunci cuplurile care au o relatie de lunga durata, pot ajunge la un moment dat intr-un punct in care sa simta ca dorinta sexuala se estompeaza. In aceste situatii, unul dintre parteneri sau chiar amandoi ajung sa isi satisfaca aceasta dorinta cu alte persoane, lasandu-se prada efectelor atractiei fizice, care de cele mai multe ori sunt temporare.

  1. Insala din razbunare

Nu sunt putine cazurile in care unul dintre parteneri alege sa insele in actuala relatie in care este implicat, doar pentru ca, la randul sau a fost inselat intr-una dintre relatiile precedente pe care le-a avut. Acest tip de comportament este cu siguranta inadecvat, insa are si o explicatie. Cei inselati simt nevoia de a se transpune in postura celui care insala tot din nevoia de validare, recurgand la asemenea gesturi tocmai pentru a-si dovedi ca pot cuceri si alte persoane in afara celor cu care deja formeaza o relatie.

  1. Sunt tentati de noi experiente

Foarte multi barbati, dar si femei aleg sa isi insele partnerele respectiv partenerii din simplul motiv ca isi doresc sa experimenteze trairi noi alaturi de altcineva. Cei care insala din acest motiv sunt cel mai adesea persoane imature ori instabile din punct de vedere emotional, insa foarte multi dintre ei nu au mustrari de constiinta dupa ce si-au inselat partnerul de cuplu.

Sursa: https://kajgana.com

 


Articole asemanatoare
Tentatia fructului interzis
Top 7 motive pentru care insala femeile!
Top 7 motive pentru care insala barbatii!
Adulterul, doar o oportunitate?

Comenteaza acest articol

5 motive frecvente pentru care oamenii isi insala partenerii

by Nadine Nadolu   2 min
0