Tabu
Slider

5 motive pentru care călătoria solo este bună pentru relația ta

călătoria solo

Călătoria solo este un mod din ce în ce mai popular de a vedea lumea, mai ales în rândul femeilor. În 2018, o asociație de turism britanică a raportat că numărul persoanelor care călătoresc singure a crescut cu aproape o treime din 2011.

Această opțiune nu mai este guvernată de statutul relației voastre. O companie de turism specializată în călătorii solo pentru persoane cu vârste între 30 și 40 de ani a efectuat un sondaj pe 2.000 de oameni și a constatat că 47% din respondenții implicați într-o relație amoroasă vor să plece într-o călătorie solo cu scopul de a încerca noi experiențe. Și să cunoască oameni cu aceleași interese ca ei. Cifrele arată că 60% dintre persoanele care călătoresc singure se află într-o relație sau sunt căsătorite.

În timp ce avantajele călătoriei solo sunt multe, autonomie personală crescută sau „timp doar pentru tine”, ce efecte pozitive poate avea asupra relației tale? Experta în relații și scriitoarea Laura Yates explică modul în care călătoria solo poate să-ți îmbunătățească de fapt viața amoroasă.

Îți permite să-ți urmezi propriile pasiuni

Călătoria solo îți oferă ocazia să îți explorezi propriile pasiuni, să ai parte de experiențe noi și să înveți cum să îți asumi responsabilitatea pentru fericirea proprie. Ca oameni, acest lucru este atât de important pentru menținerea unui sentiment general de bunăstare. Tocmai pentru că te afli într-o relație, nu înseamnă că trebuie să te bazezi pe partener pentru a fi sursa fericirii tale sau că trebuie să încetezi să evoluezi ca persoană. Când ai spațiul și libertatea de a explora pasiunile tale, încerci lucruri noi și întâlnești oameni noi, te face mai fericit și îți permite să menții acel sentiment de curiozitate despre viață și lume.

Distanța poate să te facă să-ți iubești mai mult partenerul

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii de la Queen’s University din Ontario, relațiile la distanță implică mai multă intimitate, comunicare și satisfacție în cuplu. Relațiile adesea devin stagnante, deoarece oamenii tind să cadă în rutină. Timpul petrecut unul cu celălalt este ușor de luat. Când vă petreceți timpul separat, din când în când, lucrurile devin mai interesante, conversațiile mai aprinse și dorul mai mare. Cei doi oameni se apreciază mai mult unul pe celălalt, la un nivel mai profund.

Devenim tineri autosuficienți

Se suferă adesea într-o relație și se simte puțină tensiune, deoarece unul sau ambii pot deveni dependenți de celălalt. Deși este excelent să vă sprijiniți reciproc, este important ca ambele persoane să poată face un lucru fără sprijinul celuilalt. Călătoria solo vă poate oferi posibilitatea de a vă pune în situația în care trebuie să fiți independent. Aceasta este din nou o abilitate crucială în viață și contribuie la o relație mult mai împlinită și mai relaxată.

Descoperi ceva nou despre tine

Un beneficiu uriaș al călătoriei solo este faptul că ne permite să descoperim lucruri noi despre noi înșine și să ne alunge din zona noastră de confort. Ne putem bloca cu ușurință în rutina de a face același lucru într-o relație. Ne putem chiar pierde identitatea – o „realizare” uriașă care apare adesea în urma unei despărțiri sau divorț. Prin urmare, e incredibil de interesant să călătorești fără partenerul tău, astfel încât să poți continua să descoperi lucruri noi și să crești ca persoană – să ai perspective noi, să capeți noi abilități și să îți continui să îți stimulezi creierul și simțurile în diferite moduri. Putem deveni mai dinamici ca oameni și asta poate menține relația.

Este practic

Călătoria solo poate fi cu atât mai satisfăcătoare dacă ambii parteneri sunt de acord cu asta. Acest lucru face ca planificarea vacanțelor să fie mult mai puțin stresantă pentru relație și ambele persoane pot găsi ceva care să se potrivească programului lor de lucru.

ARTICOLE SIMILARE

Chicago și-a ales primarul: e femeie, e de culoare și e lesbiană

Andreea Damian

Despre automotivare. Cateva carti cu sfaturi si exercitii

realitatea

Femeia grațiată de Trump, în urma intervenției lui Kim Kardashian, a devenit model de lenjerie intimă

Andreea Damian

Casa de 2,4 mil. $ a cântărețului Robin Thicke, făcută scrum în incendiul din California

Andreea Damian

STAR – Colectia de moda pentru artisti, semnata de Gina Cas

realitatea

Esti stresat? – Poti scapa de stres daca pleci in vacanta la munte!

realitatea

1 comentariu

Maria 25 February 2020 at 9:31

Păi, până acum mi se părea ciudat și chiar trist să pleci undeva singura, adică, nu știu cum să vă explic, dar mie nu prea îmi venea să îmi fac bagajele și să plec singură în lumea mare, însă într-o zi nu știu exact ce s-a întâmplat, dar m-am hotărât că nu mai am chef să aștept până mă sincronizez cu alții și că vreau o vacanță. Și am luat primul bilet spre Atena, pe care l-am găsit era un oraș pe care voiam să îl văd și un loc în care mă gândeam că iarna e ceva mai blândă. M-am îmbarcat și dusă am fost.
Acum, nu regret nimic, pentru că a fost o experiență genială. Și da, din când în când, cred că e fain să pleci pe cont propriu.

Răspunde

Scrie un comentariu