Tabu
Image default
BEAUTY

5 paşi pentru o manichiură perfectă, la tine acasă

1415720_471182869661656_592482480_nSe spune că mâinile şi manichiura reprezintă cartea de vizită a oricărei persoane, fie că este femeie sau bărbat. Dar, după cum bine se ştie, pentru femei manichiura perfectă reprezintă o grijă permanentă și un “must” care se schimbă de la un sezon la altul.

Din păcate, nu întotdeauna avem timp sau bani sa mergem la salon, recurgând  la o manichiură făcută în comfortul căminului nostru, după ideile şi priceperea fiecăreia. De aceea, pentru ca munca  să ne fie încununată de succes şi de admiraţia prietenelor, trebuie să ţinem cont de câţiva paşi esenţiali, altfel nu vom reuşi decât să consumăm întreaga sticluţă de acetonă.

Într-o primă etapă pregătiți o pilă, un buffer (burețel pentru finisarea unghiei), ulei de cuticule, un bețișor pentru cuticule (din lemn de portocal sau trandafir), un lac pentru bază (care protejează unghia), oja, un lac topcoat (care are rolul de a proteja oja, de a usca și a-i da luciu pentru mai mult timp) și o cremă de mâini.

Iată cum poţi obţine o manichiură perfecta în doar 5 paşi, fără să mergi la salon:

1. Pileşte unghiile într-o singură direcţie

Mişcarea pilei de unghii înainte şi înapoi încurajează exfolierea lor. În plus, această acţiune poate cauza slăbirea unghiilor şi, prin urmare, ruperea lor. Aşa că pileşte unghiile într-o singură direcţie şi  dă-le  forma dorită, finisând apoi cu ajutorul buffer-ului.

2. Acordă-le o atenţie sporită cuticulelor

Aplică uleiul de cuticule cu ajutorul pensulei, în jurul unghiei, cât și pe ea. Masează cu mișcări circulare înspre cuticulă, vreme de 10-15 secunde fiecare unghie, pentru o mai bună hidratare.

Tăierea cuticulelor poate duce la apariţia unei infecţii având în vedere că acestea reprezintă o barieră împotriva bacteriilor. Împinge-le uşor spre baza unghiei cu ajutorul unei bucăţi de material din bumbac sau al unui beţişor (din lemn) special pentru asta.

3. Mai departe, unghiile se degresează cu ajutorul unui șervetel îmbibat în spirt, un pas important care ajută la aplicarea uniformă a ojei, dar și la mentinerea acesteia pe unghii pentru mai mult timp.

4. Aplică în mod corect lacul pe unghie

Oja aplicată direct pe unghie poate să îţi usuce excesiv unghiile, cauzând exfolierea şi ruperea acestora. Mai mult de atât, culorile închise îţi pot păta sau îngălbeni unghiile. Foloseşte întâi un lac protector, pe care îl găseşti pe piaţă sub numele de “base coat”- strat de bază.

Apo aplică oja în două straturi: primul va fi pus cât mai subțire (ne folosim de pensula ojei cu mișcări de la baza unghiei în jos), al doilea strat se aplică puțin mai gros pentru a acoperi și a intensifica culoarea. După cinci minute, poţi aplica topul. Următoarele 10 minute sunt rezervate unei scurte așteptări pentru ca unghiile să fie uscate total.

5. Foloseşte o cremă hidratantă pentru mâini

Crema de mâini contribuie la înfrumusețarea manichiurii și se alege în funcție de nivelul de hidratare de care avem nevoie în acea perioadă (știm că fiecare anotimp își lasă amprenta asupra pielii). Foarte important de reținut: crema de mâini se folosește în fiecare zi, înainte de culcare.

Sfat!

Pe măsură ce oja începe să sară, afectează din ce în ce mai tare stratul superficial al unghiei. De aceea, e important să o îndepărtezi cât mai repede. Trebuie să mai reţii şi faptul că prea multe straturi de ojă (sau straturile prea groase de ojă) deshidratează unghiile cauzând ruperea lor. Acelaşi efect îl are şi dizolvantul pentru unghii. Pentru a evita asta spală-te pe mâini imediat după utilizare.

ARTICOLE SIMILARE

Top 3 cele mai eficiente sporturi care te ajuta sa slabesti

Ce riscuri îşi asumă utilizatorii aplicaţiei care „îmbătrâneşte” feţele

Andreea Damian

7 produse de îngrijire a pielii care sunt de fapt mai puțin utile decât credeam

Andreea Damian

Descopera gamele de hairstyling de la NIVEA cu ulei de macadamia

realitatea

Inspiră-te din tendințele de beauty ale anului 2018 pentru un look îndrăzneț de Revelion

Andreea Damian

Un cadou pe zi, part 3

realitatea

Scrie un comentariu