Home > Lifestyle > 5 pași spre dimineți perfecte, lipsite de stres

5 pași spre dimineți perfecte, lipsite de stres

dimineți

Stresul ne afectează viața, astfel că, ritualul de dimineață este cu adevărat definitoriu pentru felul în care se va desfășura întreaga zi. Butonul „snooze” este primul dușman, care duce la dimineți prelungite în pat, deci evită-l. Nu uita să lași deoparte gadgeturile, pentru că ele îți distrug somnul. și e dovedit că lipsa somnului provoacă stres și iritabilitate.

Iată ce trebuie să faci ca să ai parte de dimineți senine, care asigură o stare de bine și „promit” zile productive și frumoase.

Pregătește-te cu o seară înainte

Pregătește ce poți cu o seară înainte, spune dr. Hazel Wallace, medic și autorul cărții The Food Medic – de la pachetul pentru prânz până la a-ți alege hainele pentru serviciu. Vicky Silverthorn, un organizator profesionist, sugerează să eviți folosirea telefonului sau să folosești biletele ca să-ți amintești ce ai de făcut. Verifică prognoza meteo, menține calendarul la zi și fă-ți rutina de îngrijire personală înainte de somn. Toate acestea te vor ajuta să te simți mai pregătită pentru o nouă zi plină de provocări!

Evită butonul „snooze”

Dr. Matthew Walker, profesor de neuroștiință la Universitatea Berkeley din California, ne sfătuiește să nu folosim butonul de amânare a alarmei, deoarece perturbă somnul profund, de calitate; în schimb, sugerează să vă setați alarma pentru momentul în care trebuie să vă treziți. Experții în somnologie susțin că nivelul de cortizol atinge un nivel ridicat când sună alarma. Așadar, dacă nu poți să te abții să nu amâni alarma, asaz-o pe o masă, departe de pat, pentru a fi nevoită să te ridici ca s-o oprești. Ai putea încerca de asemenea o alarmă care folosește lumina sau vibrațiile.

Fii ordonată

Experții susțin rutina. Plasează cheile și alte obiecte esențiale în același loc de fiecare dată când ajungi acasă – fie într-un sertar, fie pe o tavă. Renunță de asemenea la chestii care nu-ți sunt deloc utile pentru o rutină mai eficientă.

Pregătește micul dejun

Sunt femei care își prepară micul dejun de cu seară și le iau cu ele la birou a doua zi. Silverthorn spune că este util să ai o listă de verificare sau o cafetieră, un ceainic în bucătărie. Dacă au copii suficient de mari pentru a-și pregăti micul dejun singuri, lasă-le bolurile și mâncarea la îndemâna lor, pentru a încuraja independența.

Rezervă-ți câteva minute doar pentru tine

Mulți dintre noi facem greșeala de a sta pe telefon chiar de la prima oră. În schimb, Silverthorn ne sfătuiește să ne așezăm, măcar cinci minute, și să ne începem ziua cu o ceașcă de ceai sau de cafea. Pentru ca ziua să-ți meargă bine, verifică-ți ceasul ca să nu întârzii, alege o încălțăminte confortabilă și o carte bună pe car es-o citești pe drumul până la serviciu.

 

Articole asemanatoare
stres
Nietzsche s-a înșelat: ce nu te omoară NU te face mai puternic. E dovedit științific!
stres
Cum să profiți de stresul pozitiv la locul de muncă
Dior
Dior lansează o carte de colorat care să te scape de stres
anxietate
Cum să gestionezi anxietatea provocată de călătoriile în transportul public

5 pași spre dimineți perfecte, lipsite de stres

by Andreea Damian   2 min
2