Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

5 semne că relația ta nu mai poate fi salvată

Probabil că ai auzit de termenul „seven-year itch”, care se traduce prin „mâncărimea de șapte ani”. Expresia se referea inițial la o mâncărime reală, care a chinuit indivizii de ani buni. În prezent, se referă la un soț care dorește ceva mai mult în viață sau la altcineva din căsătorie.

Expresia a luat noul sens cu ceea ce William Safire a denumit „marital wanderlust” cu piesa de teatru Broadway din 1952 a lui George Axelrod. Popularitatea expresiei a crescut odată cu lansarea filmului lui Billy Wilder din 1955, în care au jucat Marilyn Monroe și Tom Ewell.

Seven-year itch se referă la momentul în care cuplurile încetează să se mai simtă fericite într-o căsnicie. Cu toate acestea, conform statisticilor de divorț, acest moment periculos apare de fapt undeva între 5 și 8 ani. Dar mâncărimea de șapte ani nu este cu siguranță un fenomen dovedit.

„Studiile par să sunt de acord că toate cuplurile trebuie să depună eforturi suplimentare în fiecare zi pentru a susține căsătoriile fericite. Dacă un cuplu nu acordă prioritate relației, căsătoria lor va cădea pe calea ei – indiferent cât timp au fost împreună”, spunea Jennifer Nagy într-un articol din HuffingtonPost, în 2013.

Expresia este acum folosită aproape exclusiv pentru a însemna „dorința unei persoane căsătorite de a se îndepărta de soțul său / soție după șapte ani de căsătorie”. De ce șapte ani, nu șase sau opt? Bază istorică: în Geneză, Iosif interpretează visul lui Faraon ca „șapte ani de belșug”, urmată de „șapte ani de foamete”, potrivit NYTimes.com.

Așadar, ce determină partenerii să se îndepărteze unul de celălalt?

Ești adesea surprinsă de partenerul tău, dar nu într-un mod bun. Există o lipsă atât de puternică de comunicare încât chiar ați încetat să păstrați legătura unul cu celălalt.

Nu vă mai certați niciodată. Este un mit că cine e fericit într-o relație nu se ceartă niciodată. Certurile apar din suferința emoțională. Deci, atunci când încetați să purtați acele conversații dificile, acest lucru poate duce la epuizare, frustrare și la o lipsă de atașament care s-ar putea manifesta într-un mod foarte urât la final.

Nu ești încântată să îi împărtășești vești bune. Imaginează-ți că ai primit vești incredibile, cine este prima persoană pe care dorești să o suni sau să îi scrii un sms? Dacă prima sau a doua alegere nu sunt partenerul de viață, acesta este un semn că v-ați înstrăinat.

Tăcerile tale nu mai sunt confortabile. Îți amintești vremurile în care era suficient să fii în preajma lui și să nu faci nimic? În mod ideal, acest sentiment nu ar trebui să se oprească niciodată, partenerii ar trebui să se simtă confortabil unul lângă celălalt, chiar dacă sunt ocupați să facă lucruri diferite.

Vă observați evitând contactul vizual. Contactul vizual ne obligă să ne implicăm mai mult. Dacă partenerii evită să se privească, ar putea însemna că nu doresc să își vorbească sau să asculte. Un alt semnal este că nu rup contactul vizual cu telefonul pentru a se privi.

ARTICOLE SIMILARE

Divorțul momentului! Ioana Simion și Ilie Năstase s-au separat

Andreea Damian

“Stiati ca”-uri despre barbati si femei…

realitatea

Meghan Markle a intrat în concediu de maternitate

Andreea Damian

Charlize Theron se simte „șocant de singură” dar pregătită pentru o relație de dragoste

Andreea Damian

Cine a înlocuit-o pe Lora la „Vorbește lumea”

Andreea Damian

O nouă provocare online pune în pericol vieţile tinerilor

Andreea Damian

Scrie un comentariu