Tabu
Image default
HEALTH

5 Semne de avertizare ale cancerului de sân pe care femeile le ignoră adesea

Cancerul de sân este al doilea cel mai mare ucigaș al femeilor din lume. În afară de cancerul pulmonar, cancerul de sân ucide mai multe femei decât orice alt cancer, iar femeile cu vârsta peste cincizeci de ani sunt mai expuse riscului, motiv pentru care ar trebui să fie conștiente de sân la douăzeci și cinci de ani. Nici bărbații nu sunt scutiți de cancerul de sân, deoarece unul din o mie va dezvolta această boală.

Cunoașterea simptomelor precoce vă poate ajuta să căutați un tratament timpuriu pentru a vă îmbunătăți șansele de remisie. Ei bine, asta înseamnă că nu ar trebui să ignorați aceste semne de avertizare timpurie și dacă observați vreunul dintre ele, ar trebui să vă adresați imediat medicului dumneavoastră.

  1. Schimbare în mărimea sânilor

Ar trebui să fiți foarte atente și să nu ignorați acest semn de avertizare. În primul rând, ar trebui să știți că aceasta ar putea fi o schimbare din cauza menstruației, a sarcinii, a excitării sexuale sau a oricărui alt lucru care provoacă o schimbare a hormonilor. Dar dacă mărimea sânilor s-a schimbat brusc și nu este niciunul dintre aceste motive, ar trebui să mergeți la medic pentru o examinare.

  1. Roșeață sau erupție cutanată

Erupție pe piele și/sau în jurul mamelonului și roșeață. Nu vă alarmați dacă aveți ceva de genul acesta și dacă dispare sau a dispărut, problema este atunci când persistă. Aceasta ar putea însemna că există o cauză de bază și cu siguranță ar trebui să vă întrebați medicul.

  1. Schimbarea texturii pielii

Ar trebui să fiți foarte atente și dacă găsiți vreo formă de încrețire, care arată ca partea exterioară a unei coji de portocală în acea regiune, este timpul să discutați puțin cu medicul dvs. Unele femei nici măcar nu știu că acesta este un simptom al bolii care poate pune viața în pericol.

4. Un mamelon inversat

Mamelon inversat – acesta este un mamelon care întră în interiorul sânului, ca un buric. Sfârcurile fiecărei femei sunt diferite, iar unele sunt în mod natural inversate, dar dacă un mamelon a început să între în interior, ar fi bine să faceți programarea la medic mai devreme decât mai târziu.

  1. Durere constantă

Această durere este o durere surdă în zona sânului. Sigur, cauze ar putea fi mai multe, de la hormonii tăi la o lovitură în acea zonă, până la un sutien care este prost confecționat. Însă, dacă durerea persistă și nu dispare în câteva zile, ar fi prudent și înțelept să ceri sfatul medicului.

ARTICOLE SIMILARE

A dormit în fiecare noapte cu un cățel de usturoi sub pernă! Ce s-a întâmplat după o lună

Andreea Damian

Politica SUA privind avortul este “ură extremistă” și “tortură”, spune un comisar ONU

realitatea

Efectele „benefice” ale epidemiei de coronavirus

Andreea Damian

Tonul la conservă, toxic pentru organism. De ce nu trebuie să-l mai consumi

Andreea Damian

Iată de ce ar trebui să mănânci cu gura deschisă, conform acestui studiu

Andreea Damian

Îți place să tragi un pui de somn? E scris în ADN-ul tău

Andreea Damian

Scrie un comentariu