Tabu
Image default
CULTURE

5 succese mari pentru 5 filme mici

De pe 13 iunie cinematografele din România vor fi invadate de 5 scurtmetraje autohtone care au participat și au luat premii la “Romanian Short Waves” de la Cannes.

Proiectul “5 succese mari pentru 5 filme mici” este inițiat de Metropolis Film, cu sprijinul Institutului Cultural Român și propune să arate publicului cele mai bune scurtmetraje românești, cunoscute mai mult pe plan internațional decât local.
Selecția conține: O zi bună de plajă, în regia lui Bogdan Mustață, Lecția de box, de Alexandru Mavrodineanu, Alexandra, semnat Radu Jude, Acasă, regizat de Paul Negoescu și Valuri, de Adrian Sitaru.

Aceste filme vor fi prezente în circuitul comercial atât în cinematografe cât și pe DVD, adresându-se publicului larg din România. Pentru cei care doresc să vizioneze cele 77 de minute de scurtmetraje, vor avea ocazia să o facă în principalele cinematografe bucureștene, ca Studio, Victoria, Europa, Multiplex sau la Cluj în cinematograful Arta, proiecțiile fiind urmate de un tur prin celelalte cinematografe aparținând Romania Film din toată țara.

Joi, 12 iunie 2008, de la ora 19.30, la Cinema Studio din București, va avea loc proiecția, în avanpremieră, urmată de o dezbatere cu tema “Cât de lung este viitorul scurtmetrajului?”, moderată de Cristian Tudor Popescu.

ARTICOLE SIMILARE

De ce acest portret al Prințesei Diana este atât de faimos deși arată îngrozitor

Andreea Damian

UE a construit 1.000 km de ziduri de frontieră de la căderea Zidului Berlinului

Dora Constantinovici

Zile bune și nopți liniștite …în Catalogul IKEA 2015

Andre Rieu pe scena din Piata Constitutiei!

realitatea

Au fost lansate primele fotografii din noul sezon „Bridgerton”

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu