Home > Agenda > 5 succese mari pentru 5 filme mici

5 succese mari pentru 5 filme mici

De pe 13 iunie cinematografele din România vor fi invadate de 5 scurtmetraje autohtone care au participat și au luat premii la “Romanian Short Waves” de la Cannes.

Proiectul “5 succese mari pentru 5 filme mici” este inițiat de Metropolis Film, cu sprijinul Institutului Cultural Român și propune să arate publicului cele mai bune scurtmetraje românești, cunoscute mai mult pe plan internațional decât local.
Selecția conține: O zi bună de plajă, în regia lui Bogdan Mustață, Lecția de box, de Alexandru Mavrodineanu, Alexandra, semnat Radu Jude, Acasă, regizat de Paul Negoescu și Valuri, de Adrian Sitaru.

Aceste filme vor fi prezente în circuitul comercial atât în cinematografe cât și pe DVD, adresându-se publicului larg din România. Pentru cei care doresc să vizioneze cele 77 de minute de scurtmetraje, vor avea ocazia să o facă în principalele cinematografe bucureștene, ca Studio, Victoria, Europa, Multiplex sau la Cluj în cinematograful Arta, proiecțiile fiind urmate de un tur prin celelalte cinematografe aparținând Romania Film din toată țara.

Joi, 12 iunie 2008, de la ora 19.30, la Cinema Studio din București, va avea loc proiecția, în avanpremieră, urmată de o dezbatere cu tema “Cât de lung este viitorul scurtmetrajului?”, moderată de Cristian Tudor Popescu.


Comenteaza acest articol

5 succese mari pentru 5 filme mici

by realitatea   1 min
0