Home > Lifestyle > Stiri > 5 tehnici care te scapă de stres

5 tehnici care te scapă de stres

Presupunem că vom fi tot mai stresați, având în vedere că recesiunea se anunță a fi tot mai crudă cu noi. Pe lângă lipsa banilor, job-ul ne stresează și el, ba chiar și o simplă pană de curent ne poate stresa. Toate astea adunate chiar se "depun" unde nu trebuie, iar stresul afectează în timp inima și poate duce la diferite afecțiuni.

Iată câteva sfaturi care te pot scăpa de stres:

1.Meditează

Probabil că mulți nu știu cum să o facă, dar datorită cursurilor de yoga acum putem învăța să medităm. Chiar dacă nu ești o persoană care să poate sta liniștită prea mult, trebuie să înțelegi că e foarte sănătos să te realxezi și să te gândești la un loc frumos, în timp ce asculți o muzica de chillout.

2. Relaxează-ți mușchii

Acest exercițiu nu trebuie confundat cu cel de la orele de sport, atunci când profesoara ne zicea să ne scuturăm brațele în aer. De fapt relaxarea mușchilor e cea care ne ajută să intrăm într-o stare meditativă. Așează-te, pune-ți mâinile pe picioare și respiră ușor, imaginându-ți că fiecare parte a corpului tău se relaxează. Poți face acest exercițiu oriunde!

3.Râzi

Râsul chiar este cea mai bună terapie. N-are sens să explicăm acum, pentru că știe toată lumea efectul răsului. Dacă ești stresată, încearcă fie să te uiți la un serial de comedie, acasă, în compania prietenilor sau poți alege un spectacol de comedie sau o piesă de teatru. Plus că românului îi stă bine când face haz de necaz.

4.Răsfață-te
 

O baie în cadă este un adevărat miracol. Nu uita de săruri, esențe, o muzică în surdină, felii de castraveți pe față și un fresh în mână. Pentru adevăratele răsfățate, există posibilitatea de a merge la spa. Un masaj, o saună și o manichiură nu se compară cu nimic.

5.Scrie
 

Această tehnică este foarte simplă și eficientă. Dacă te deranjează ceva, dar nu vrei să-ți împarți nemulțumirile cu alții, poți încerca un jurnal. Scrie acolo tot ce te doare sau tot ce ți-ai dori să trăiești și ai să simți mai multă detașare de problemele tale.

Articole asemanatoare
Câinelui tău îi place să asculte Bob Marley pentru că îi amintește de mama
depresie
Băile fierbinți ar putea trata simptomele depresiei
Stresul din timpul zilei se transformă în vise anxioase noaptea
Kate Beckinsale
Kate Beckinsale face yoga cu capre

Loading...

Comenteaza acest articol

5 tehnici care te scapă de stres

by realitatea   1 min
0