Home > Lifestyle > 6 imagini pe care creierul tau le va percepe gresit! Afla ce varsta are creierul tau!

6 imagini pe care creierul tau le va percepe gresit! Afla ce varsta are creierul tau!

La prima vedere, anumite imagini sunt percepute de creierul nostru altfel decat in realitate. Indiferent de varsta afisata in buletin, atat sufletul, cat si creierul, pot fi de diferite varste. Cei de la Brightside au creat un test amuzant pentru a afla varsta creierului tau.

Da start cronometrului si vezi in cat timp raspunzi la toate cele 6 intrebari!

 1. Ce este anormal in fotografiile de mai jos?
 2. Cate gauri are acest tricou?
 3. Ce are deosebit acest copac? Ce nume i-ai da?
 4. Poti sa raspunzi la intrebarea de mai jos in 5 secunde?
 5. Descopera un bebelus in aceasta fotografie.
 6. Ce linie este mai mare?

Stop cronometru!

Raspunsuri:

 1. Daca inca nu te-ai prins, salveaza poza, intoarce-o si cu siguranta vei fi socat. Atat ochii, cat si buzele ambelor femei sunt intoarse, dar creierul nostru nu recunoaste asta imediat pentru ca este obisnuit cu imaginile in aceeasi pozitie.
 2. Intrebarea nu specifica despre ce gauri este vorba, asadar raspunsul este 8: gatul, manecile, partea de jos a tricoului si, bineinteles, cele doua gauri din mijlocul tricoului (care se                   pun x 2 pentru ca sunt 2 staturi de material acolo).
 3. Daca ai vazut pasarea in aceasta fotografie, atunci ai trecut de proba asta, indiferent ce nume ai ales pentru copac. Daca nu, intoarce-te si mai uita-te la poza, cu siguranta vei observa ca e o pasare acolo.
 4. Greseala este cuvantul „spot”, care apare de doua ori. Ai cautat greseala printre cifre, asa-i?
 5. Daca te uiti in partea centrala a pozei, ramurile copacului sunt in forma de bebelus in pozitia fetusului cu picioarele in partea dreapta a imaginii, mainile in mijloc si capul in stanga.
 6. Bineinteles ca linia A. Te-am pus un pic pe ganduri pentru ca in poza principala a articolului era incercuit B, nu? Ne cerem scuze ca te-am pacalit! Puterea conformarii este incredibila: intr-un experiment, 75% dintre subiecti au fost de acord cu statutul gresit al liniei B.

Rezultate:

 • Daca ti-a luat mai putin de 20 de secunde sa raspunzi la fiecare intrebare, inseamna ca ai creierul destul de tanar si poate sa treaca de la o setare la alta, abordand sarcinile din unghiuri diferite.
 • In cazul in care ti-a luat mai mult de 20 de secunde, sau daca nu ai reusit sa gasesti deloc rezolvarea pentru toate intrebarile, inseamna ca ai creierul unei persoane mature. Iti este greu sa iti detasezi gandirea de la a vedea clar ceva si nu iti este usor sa te schimbi.
 • Daca raspunsurile tale au venit in mai putin de 5 secunde, inseamna ca ai creierul atat de tanar, aproape de cel al bebelusilor (ceea ce este excelent)! Observi cele mai mici detalii imediat si te adaptezi foarte usor in medii noi.
Articole asemanatoare
melodia
Melodia care te calmează înainte de o operație la fel de mult precum un medicament
Lecțiile de muzică îmbunătățesc abilitățile cognitive ale copiilor și performanța academică
prematuri
Un studiu medical sugerează că muzica poate ajuta la dezvoltarea creierului bebelușilor prematuri
neuroni
Veste uimitoare de la cercetători: noi neuroni se nasc și la vârste înaintate

Comenteaza acest articol

6 imagini pe care creierul tau le va percepe gresit! Afla ce varsta are creierul tau!

by realitatea   1 min
0