Tabu
LIFESTYLE

6 milioane de oameni vor muri în 2011 din cauza fumatului

Fumatul va ucide peste 6 milioane de oameni în acest an pentru că guvernele din întreaga lume nu se străduiesc suficient pentru a convinge cetăţenii ţărilor pe care le conduc să renunţe la acest obicei letal. Ceea ce este mai grav, e faptul că 600.000 dintre cazurile de deces care vor fi înregistrate până la finele acestui sunt sunt de fumători pasivi. Anunţul a fost făcut de World Heath Organisation.

WHO a mai anunţat că numărul persoanelor care se îmbolnăvesc din cauza tutunului este în creştere rapidă de la un an la altul. Astfel, până în 2030, numărul deceselor înregistrate anual va ajunge la 8 milioane.

Departamentul responsabil cu sănătatea în cadrul Naţiunilor Unite a contactat din nou mai multe guverne din întreaga lume şi le-a cerut imperativ acestora începerea unei politici mai agresive de combatare a fumatului.

În 2005, Uniunea Europeană şi alte 172 de state au semnat o convenţie cu WHO prin care se promitea că politica antitutun va fi extrem de puternică pentru a scădea numărul fumătorilor activi şi pentru a veni în ajutorul fumătorilor pasivi. Tutunul este considerat de World Health Organization drept unul dintre cele mai mari pericole ale tuturor timpurilor.

ARTICOLE SIMILARE

Camelia Sucu, emotii mari inainte de nunta fiicei sale!

Delia nu poate deveni mămică! Ce are de gând să facă

Cum să îți păstrezi independența

realitatea

Carmen Brumă A UITAT DE DIETĂ! S-A “ROTUNJIT” ÎN A PENULTIMA LUNĂ DE SARCINĂ

Concurs FISKARS: Castiga 5 PREMII pentru o sugestie de cina romantica!

Pisicile îşi recunosc numele dar probabil aleg să îşi ignore stăpânul

Andreea Damian

Scrie un comentariu