Home > Lifestyle > Stiri > 6 trucuri ca să nu te îngraşi în vacanţă

6 trucuri ca să nu te îngraşi în vacanţă

E frumos şi relaxant când mergi în vacanţă, dar nu e frumos şi sentimentul de după când apare senzaţia de epuizare şi balonare, datorate schimbării de rutină, alimentelor bogate în grăsimi şi lipsei exerciţiilor. Cui îi place aşa ceva? Nimănui!

Prin urmare, revista Glamour îţi oferă 6 sfaturi esenţiale ca să te întorci din vacanţă cu aceeaşi greutate cu care ai plecat.

1. Nu cumpăra mâncare din aeroport.

Da, este uşor şi comod să mănânci o pizza sau un covrig uriaş atunci cânt te grăbeşti să prinzi avionul, dar aeroportul nu are întotdeauna cele mai sănătoase opţiuni cînd vine vorba de mâncare. Aşa că mai bine fă-ţi un sandwich cu pâine integrală şi o mulţime de legume, şi foloseşte avocado în loc de maioneză pentru a face economie la calorii. 🙂 Salata cu dressing-uri, care poate supravieţui la temperatura camerei, este o altă alegere grozavă, iar pentru gustare, amestecă puţină brânză degresată cu nuci de soia.

2. Ţi-ai uitat tenişii pentru alergat? Cere o pereche la hotel!

Multe hoteluri închiriază tenişi şi haine de fitness, pentru o sumă mică – doar sunaţi înainte ca să aflaţi ce oferă. Şi, de asemenea, întreabă dacă vei beneficia de un mini-frigider în cameră. Poţi să-l aprovizionezi cu fructe şi legume proaspete, astfel vei avea opţiuni sănătoase la îndemână. Mai mult, serviciul de concierge al hotelului vă poate da detalii despre plimbări distractive sau drumeţii din apropiere.

3. Plănuieşte-ţi mesele din timp.

Întră pe internet şi caută restaurantele din oraşul pe care urmeză să-l vizitezi. Alege câteva care sigur au feluri de mâncare sănătoasă şi care se aprovizioneză de la distribuitorii de alimente locali. Studiază cu atenţie meniul în sala de mese a hotelului, multe meniuri au opţiuni mai sănătoase care nu sunt notate la început.

4. Aplicații, aplicații, aplicații!

Utilizează aplicaţiile disponibile în oraş pentru a putea localiza locaţii cu mâncare sănătoasă sau supermarket-uri cât mai aproape de tine. Găseşti o mulţime de produse locale prin descărcarea unora sau a mai multor aplicaţii disponibile pe telefonul tău. Există, de asemenea, o tonă de aplicaţii gratuite care te pot ajuta să urmăreşti câte calorii acumulezi sau care te ajută să monitorizezi exerciţiile fizice efectuate.

5. Mergi pe jos.

O parte din bucuria unei călătorii este explorarea – şi vei vedea multe lucruri dacă vei folosi propriile picioare pentru a face asta. Cel mai probabil vei arde o groază de  calorii doar mergând în jurul unei zone metropolitane sau pe un drum de ţară.

6. Aminteşte-ţi să te răsfeţi.

Ia-ţi o masă îmbelşugată, sau două (asigură-te că asta se întâmplă spre sfârşitul călătoriei) şi creează-ţi o balanţă prin alegeri sănătoase cum ar fi carne de pui şi legume la grătar pe tot parcursul călătoriei rămase.

Tu păstrezi o dietă când mergi în vacanţă sau iei o pauză din a mânca sănătos în vacanţă?

Articole asemanatoare
trucuri
16 trucuri pentru bucătărie despre care cu siguranță nu știați
vară
Noul normal după 1 iunie. Unde ne vom distra vara aceasta
vancață
10 filme despre călătorii care te vor face să te simți ca în vacanță
munte
Unde vă puteți relaxa primăvara la munte?

1 Response

  1. Pingback : 6 trucuri ca să nu te îngraşi în vacanţă | Citeste ce vrei!

Comenteaza acest articol

6 trucuri ca să nu te îngraşi în vacanţă

by   2 min
1