Home > Fashion > 60’s Icon: Jane Birkin

60’s Icon: Jane Birkin

In 1981, directorul casei de moda Hermes, Jean-Louis Dumas, s-a asezat langa Jane Birkin in timpul unui zbor din Paris catre Londra. Jane isi pusese geanta de paie in compartimentul de deasupra, dar deodata aceasta cade si toate lucrurile i se imprastie pe podea. Exasperata, ii explica lui Jean-Louis Dumas ca si-ar dori o geanta frumoasa de piele, incapatoare,  dar nu a gasit niciun model care sa ii placa. Trei ani mai tarziu, Dumas creeaza prima geanta Birkin, inspirata si dedicata lui Jane.

Jane nu a fost doar muza unei genti care astazi este una dintre cele mai high-class accesorii pentru care trebuie sa te inscrii pe lista de asteptare daca vrei sa o cumperi. Avea un stil laid-back, necomplicat, era intruchiparea elegantei boeme. In garderoba ei gaseai blugi cu talie inalta, croieli scurte (Jane adora sa isi arate picioarele lungi si suple), topuri lejere si piese barbatesti.

Cumva, atunci cand adopta un stil masculin, reusea sa arate de doua ori mai feminina decat in mod normal. Pentru un look a la Birkin, poarta topuri tricotaterochii din dantela si accesorii din aur discrete. Desi nu purta culori tipatoare, atragea mereu atentia cand se afla in public, ea insasi fiind o pata de culoare. Prefera culori clasice precum alb, crem, negru, numai nuante neutre.

Stilul Jane Birkin este simplu, curat, nimic opulent sau flashy. Piese basic, clasice, personalitate si un zambet mare pe fata.

Articole asemanatoare
hermes
Rujul Hermès, un masterclass în luxul sustenabil
Hermes
Primul ruj inspirat de o geantă Hermès Birkin
VENTE PRIVÉE – eveniment cu vanzare de piese pre-owned & pre-loved de lux
Pas du Tout prezinta METHODISTA – FW 2014-2015 Collection

Comenteaza acest articol

60’s Icon: Jane Birkin

by   1 min
0