Tabu
Image default
LIFESTYLE

7 alimente considerate nocive sunt, de fapt, sănătoase

Popcorn. Floricelele de porumb sunt mult mai sănătoase decât s-ar fi așteptat cineva vreodată. Mâncarea preferată a cinefililor reduce riscul apariției cancerului și bolilor de inimă. Mai mult, popcornul conține de trei ori mai multe fibre decât semințele de floarea soarelui, iar din această cauză dau o senzație de sățietate care durează mult mai mult. În plus normalizează nivelul de zahăr din sânge, conține vitamina B și este un bun antioxidant.

Untul de arahide. Este una dintre cele mai bogate surse sănătoase de grăsimi monosaturate și de proteine. Reduce pericolul apariției cancerului de colon și a bolilor vasculare pentru că minimalizează posibilitatea inflamării vaselor de sânge din regiunea inimii. Consulmul de unt de arahide de 5 ori pe săptămână reduce cu 50% șansele de a suferi un atac de cord. În plus, scade șansele de îngrășare.

Fasolea. Este bogată în proteine, fibre, fier și calciu. Această combinație crește gradul de sănătate al oaselor și mușchilor. Fasolea mai ajută la normalizarea cantității de zahăr din sânge, scade nivelul colesterolului, elimină posibilitatea apariției cancerului de colon.

Gemul, marmelada.
Unii dintre compușii comuni ai gemurilor reduc posibilitatea apariției constipațiilor, a durerilor de gât și scad colesterolul. Marmelada conține zaharuri naturale care sunt mult mai sănătose decât cele consumate uzual, iar un gram de marmeladă conține de 20 de ori mai mulți antioxidanți decât un pahar de suc de portocale.

Jumările. În ciuda tuturor aparențelor, jumările conțin grăsimi monosaturate care sunt benefice pentru sănătatea inimii și pentru dobândirea unui nivel normal al colesterolului. La fel ca unele dintre produsele de mai sus, dă o puternică senzație de sățietate datorită conținutului mare proteine și menține sănătoase oasele și mușchii. 20 de grame de jumări au cu două grame de proteine mai mult decât un ou, adică o cincime din necesarul zilnic al unui om.

Nutella. Place tuturor, iar specialiștii spun că nu e nocivă. Dimpotrivă. Conține lecitină, un extract de soia bogat în proteine, calciu și fier. Așadar protejează sistemul osos și energizează. Mai mult, antioxidanții din cacao echilibrează presiunea sângelui.Vitaminele E și B din alune ridică nivelul de energie și dau o stare de bunădispoziție datorită conținutului de potasiu, calciu și magneziu. Singurul inconvenient este că Nutella are un conținut bogat de zahăr și grăsimi, de aceea consumul trebuie să fie moderat.

Brânza Cheddar. Este foarte bogată în calciu și substanțe nutritive: fosforul care e bun pentru dinți și oase, zincul care este extrem de benefic pentru piele. În plus ajută la formare unui sistem imunitar puternic și crește fertilitatea.

ARTICOLE SIMILARE

Ce titlu va purta Meghan Markle după nunta cu Prințul Harry

Andreea Damian

Iti mai amintesti de trupa Pops? Cum arata acum creata Minola!

Mici trucuri folosite de florar – Banda floristică pentru menținerea prospețimii florilor mai mult timp

Andreea Damian

Mpion – MP3 cosmetic

realitatea

Nick Cave a publicat o scrisoare deschisă cu privire la doliul după fiul său

realitatea

Geniul excentric şi teribilist al modei a avut o singură iubire iar ea se numește Choupette

Andreea Damian

1 comentariu

clara 25 July 2012 at 17:06

Ce veste buna! Eu mereu am fost fan popcorn! In fiecare weekend devorez singura cate un bol de popcorn Star la microunde. E delicios, mai ales cat e fierbinte!

Răspunde

Scrie un comentariu