Tabu
LIFESTYLE

7 pasi de urmat dupa achizitionarea unui automobil second hand

Achizitionarea unui automobil second hand poate fi un proces anevoios, care presupune multa atentie la detalii din partea celui care cumpara. Acesta trebuie sa verifice atat situatia estetica a autoturismului (caroserie, faruri, geamuri etc.), cat si pe cea mecanica (motor, distributie, evacuare etc.), pentru a se asigura ca masina care il intereseaza reprezinta cea mai potrivita optiune pentru el.

Cu toate acestea, odata cu identificarea automobilului dorit si achizitionarea sa, noul proprietar se confrunta cu responsabilitatea intretinerii acestuia. De aceea, este important ca atat in prealabil, cat si imediat dupa cumpararea unui autoturism second hand, acesta sa fie verificat, pentru a se descoperi de ce investitii este nevoie pentru a fi reconditionat. Avand in vedere acest aspect, mai jos am realizat o lista cu primii pasi care trebuiesc parcursi pentru reconditionarea unui automobil second hand, ulterior achizitionarii acestuia.

Service auto

Primul pas care ar trebui facut imediat dupa ce ti-ai achizitionat un automobil second hand ar fi o vizita la un mecanic auto specializat care sa o inspecteze. Este recomandat ca acest pas sa fie efectuat chiar si inaintea cumpararii unui autovehicul la mana a doua, pentru ca astfel sa eviti surprize neplacute.

Cartea masinii

Desi nu este tocmai cea mai placuta lectura, cartea automobilului tau poate fi o sursa excelenta de informatii privitoare la mentenanta periodica de care noua ta achizitie are nevoie. De acolo vei afla de cele mai multe ori informatii care se intind de la tipul de ulei pe care ar trebui sa-l utilizezi, si pana la care sunt dimensiunile potrivite de anvelope.

Filtre

Este recomandat sa inlocuiesti cat mai multe filtre posibil (filtru de aer, de combustibil, de ulei etc.) imediat dupa achizitionarea automobilului. Chiar daca acestea se prezinta intr-o conditie decenta, o inlocuire a filtrelor iti va oferi garantia calitatii lor si a momentului in care a avut loc modificarea.

Lichide

Inlocuirea tuturor lichidelor si fluidelor care contribuie la functionarea optima a automobilului tau este o operatiune absolut necesara. Performanta autoturismului, cat si lungimea de viata a acestuia vor fi imbunatatite daca lichide precum cel de transmisie sau de racire sunt schimbate la timp.

Efectuarea reparatiilor minore

Probabil ca bugetul nu-ti va permite pentru moment efectuarea unor reparatii de anvergura, avand in vedere ca abia ai achizitionat un nou autoturism. Insa, este de recomandat sa nu te feresti de inlocuirea de piese auto care nu presupun un efort financiar considerabil, cum este de exemplu cazul inlocuirii bujiilor, a becurilor sau reconditionarea unor elemente de caroserie.

Frane

Sistemul de franare este unul dintre cele mai importante elemente atunci cand vine vorba de siguranta autoturismului tau. Astfel, este recomandat ca starea acestuia sa fie verificata de un specialist cat mai curand posibil, pentru a inlocui componente uzate sau deteriorate ale sistemului, precum placute, saboti sau discuri de frana.

Anvelope

Anvelopele sunt singurul element prin care automobilul este conectat cu soseaua, astfel ca importanta lor nu poate fi neglijata. Asigura-te ca uzura este la un nivel acceptabil, care coincide in cazul tuturor celor patru anvelope. In caz contrar, este indicat sa le inlocuiesti.

(Sursa foto: sensorproject.eu)

ARTICOLE SIMILARE

TUDOR CHIRILA – primele poze cu bebelusul lui

realitatea

OANA ROMAN – poze nud inainte de nastere

PATRICIU si-a exclus sotia din testament! Cui ii revine cea mai mare parte din avere!!!

Alarma HIV pe litoral! O fata de 13 ani imprastie SIDA!

Cât s-a îngrăşat Oana Roman de când e însărcinată

Ce riscuri îşi asumă utilizatorii aplicaţiei care „îmbătrâneşte” feţele

Andreea Damian

Scrie un comentariu