Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

7 plante de interior periculoase care nu pot fi ținute acasă

Peste 450.000 de specii de plante există în lume, potrivit estimărilor, unele dintre ele devenind de nelipsit în locuințele noastre. Ele adaugă culoare și dau viață interioarelor. Cu toate acestea, unele dintre aceste plante sunt periculoase pentru a fi păstrate în casă.

Cel mai frecvent pericol pe care plantele de apartament îl poate reprezenta este otrăvirea, precum și alergii și arsuri cu sucuri otrăvitoare. Trebuie să fiți atenți nu numai la plantele exotice care au apărut recent în Rusia, ci și la multe flori de uz casnic cunoscute.

Bonsaiul ienupăr

Dacă îți plac copacii, s-ar putea să fii tentat să deții un bonsai. Dar înainte de a face acest lucru, este bine să fii conștient ce fel de bonsai îngrijești. Deoarece bonsaiul ienupăr provine din aceeași specie ca ienupării de munte, această plantă poate provoca simptome alergice, cum ar fi congestia nazală și rinită.

Plante cu frunze suculente

Aceste plante au devenit din ce în ce mai populare în ultima perioadă și există câteva motive pentru care sunt mici, ieftine și ușor de lucrat. Cu toate acestea, există șansa ca acestea să poată fi infestate cu aceste insecte minuscule numite Pseudococcidae. Ele vor deveni o problemă, deoarece se răspândesc cu ușurință la alte plante și sunt teribil de greu de alungat.

Oleandru

Această plantă cu aspect delicat, cu flori frumoase, este, de fapt, extrem de otrăvitoare. Cu siguranță nu este recomandat să deții una în casă și, de asemenea, cel mai bine este să nu o atingi când vezi una.

Dieffenbachia

Popular mai poartă și denumirea de Trestie mută deoarece sucul său poate duce la paralizia corzilor vocale. Această plantă este ușor de cultivat și de îngrijit. Dar dacă aveți animale de companie, aceasta nu este din păcate o plantă de ținut în casă, deoarece conține oxalat de calciu, care este otrăvitor pentru pisici și câini.

Caladium

Mai este cunoscută sub denumirea de Aripi de înger/Urechea elefantului/Inima lui Iisus. Această plantă nu este potrivită pentru locuințe. La fel ca trestia mută, aceasta este considerată toxice pentru animale de companie și pentru oameni.

Smochin plângător

Ficus benjamina, cunoscută în mod obișnuit ca smochin plângător, este o altă plantă comună care poate cauza mai multe probleme, mai ales dacă aveți astm sau sunteți alergic la latex. Frunzele lor de ceară pot colecta mult praf și, deoarece există concentrații mari de latex în această plantă, poate declanșa o alergie la latex.

Dypsis lutescens

Dypsis lutescens, de asemenea cunoscut ca și palmier de trestie aurie, palmier de areca, palmă galbenă, sau palmier fluture, este cunoscut pentru faptul că oferă interioarelor o atmosferă oarecum tropicală – ar trebui să știți că această plantă, în special, este destul de predispusă la adăpostirea dăunătorilor, cum ar fi acarienii, păianjenii și Pseudococcidae.

ARTICOLE SIMILARE

Cum arată Magda Pălimariu la o lună după ce a născut

Andreea Damian

Cui va preda regina Elisabeta rolul prințului Philip

Andreea Damian

Cum să fii mai slabă în 15 minute?

Milioane de femei din întreaga lume suferă din cauza pantofilor cu toc

realitatea

Ești pregătită pentru sărut?

realitatea

O gluma proasta! ROXANA IONESCU ia o palma peste fata de la iubitul ei! FOTO!

Scrie un comentariu