Tabu
Image default
BEAUTYSlider

7 produse de îngrijire a pielii care sunt de fapt mai puțin utile decât credeam

Există o soluție mai bună pentru punctele negre decât utilizarea benzilor de pori. Aspiratoarele de pori pot chiar să înrăutățească situația. Pentru a evita aceste probleme, ai nevoie de câteva sfaturi dermatologice pe care profesioniștii le verifică de ani de zile.

Iată ce informații am găsit despre unele produse de îngrijire a pielii care nu sunt foarte eficiente.

Benzi de pori

Benzile pentru puncte negre nu sunt de fapt la fel de eficiente pe cât credem că sunt. Practic, îndepărtează doar stratul superior de celule moarte ale pielii și punctele negre. În plus, sunt dăunătoare și îți pot răni pielea. Este în regulă să le folosești aproximativ o dată pe lună. În schimb, folosește produse cu retinoizi și exfolianți cu acid salicilic.

Role de jad

Rolele de jad, conform dermatologilor, sunt supraevaluate în zilele noastre. Nu este nimic rău la ele, desigur, dar sunt mai degrabă lucruri pentru oamenii cărora le plac experiențele și experimentele. Nu sunt atât de eficiente și nu îți fac pielea netedă și strălucitoare. Singurul lucru este că te pot ajuta să scapi de lichidul suplimentar, dar poți face doar un masaj normal al feței.

Produse cu vitamina E

Vitamina E nu are nimic dăunător, dar este inutil să cumperi produse de îngrijire a pielii doar cu acest singur ingredient. Este în regulă să o ai doar dacă este amestecată cu alte ingrediente.

Tonere

Din punct de vedere istoric, tonerele au fost folosite pentru a îndepărta pielea după bărbierit, de exemplu. Deci, dacă folosești un bun demachiant facial și folosești un toner după aceea, nu va avea un efect pozitiv. Dermatologii spun că poți sări peste acest pas.

Perii de curățare

Există multe dispozitive pe piață acum pentru curățarea pielii, cum ar fi, de exemplu, periile rotative. Din păcate, ele adăpostesc o mulțime de bacterii. Aceste perii produc, de asemenea, vibrații suplimentare, ceea ce înseamnă că îți pot dăuna de fapt pielea. Este mai bine să utilizezi exfoliante moi și exfoliere chimică pentru a evita problemele cu pielea.

Cremă hidratantă scumpă

Doar o cremă hidratantă de bază poate fi în regulă pentru tine, deoarece practic nu există o mare diferență între versiunile scumpe și cele mai ieftine. Dar oricum ar trebui să fie o marcă testată profesional. Da, poate fi cu miros sau fără miros, dar o cremă hidratantă este doar o cremă hidratantă.

Vacuum de pori

Practic, un aspirator de pori elimină toate deșeurile din porii tăi, inclusiv uleiurile și pielea moartă, dar problema de bază rămâne nerezolvată. Există și un efect secundar. Deșeurile și uleiurile se acumulează și mai repede după aceea și pielea ta s-ar putea să se înrăutățească.

Este mai bine să mergi la un dermatolog profesionist care poate alege o procedură pentru tine în funcție de tipul tău de piele. De asemenea, poți utiliza produse de curățare a pielii cu retinoizi, acid salicilic și niacinamidă.

ARTICOLE SIMILARE

Pierce Brosnan și „copiii” lui Robin Williams din Mrs. Doubtfire s-au reunit după 25 de ani

Andreea Damian

În 12 zile, Meghan Markle a purtat 21 de ținute în valoare de 50.000 £

Andreea Damian

Treceți peste Cottagecore. Noua tendință a toamnei este CABINCORE

Andreea Damian

De ce merită să aștepți și să consumi dovleacul de toamnă – iarna

realitatea

Preparatul care o ajută pe Ioana Ginghină să se mențină în formă. E gata în doar câteva minute

Andreea Damian

Nicole Scherzinger: aproximativ jumătate de milion de euro de la TVR pentru recital și salam

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu