Home > Health > 8 afecțiuni care se văd pe fața ta. La ce semne trebuie să fii atentă

8 afecțiuni care se văd pe fața ta. La ce semne trebuie să fii atentă

afecțiuni

Când medicii îți cer să te consulte între patru ochi, și nu doar la telefon, nu este doar pentru a nota în fișa ta constatările. Anumite trăsături faciale pot fi adevărate indici pentru afecțiuni de care e posibil să nu știi. Experții susțin că ar trebui să ne punem un semn de întrebare când observăm și cea mai mică modificare a aspectului nostrum.

Piele și buze uscate

Acestea reprezintă fi un semn frecvent al deshidratării . Aceasta poate indica o problemă mai gravă, care afectează funcția glandei sudoripare, cum ar fi hipotiroidismul (marcat de insuficiența hormonului tiroidian) sau diabetul zaharat. Alte semne de hipotiroidism includ senzație de frig, creștere în greutate și oboseală. Simptomele diabetului includ sete extremă, urinare frecventă și vederea neclară.

Părul facial în exces

Părul nedorit, în special de-a lungul liniei maxilarului, bărbie și buza superioară, ar putea fi un simptom al sindromului ovarului polichistic, un dezechilibru hormonal în care nivelurile hormonale masculine sunt ridicatePeste cinci milioane de femei numai din SUA, aflat la vârsta fertilității sunt afectate de pilozitate în exces.

Pete galbene pe iris

Pacienții cu leziuni pline de colesterol, numiți xanthelasmata, pot prezenta un risc mai mare de afecțiuni cardiace. Un studiu danez din 2011 efectuat pe 13.000 de pacienți a constatat că aproximativ 4% din cei care au avut pete galbene pe irisul ochilor prezentau cu aproape 70% mai multe riscuri de a dezvolta îngroșarea arterelor și cu aproape 50% mai multe riscuri de a suferi un atac de cord.

Ochi umflați și cearcăne

Ochii obosiți ar putea indica alergiile cronice, care dilată vasele de sânge. În pielea sensibilă sub ochi, acest lucru creează o umflătură și o nuanță întunecată de violet-purpuriu, denumite popular cearcăne.

Asimetrie facială

Acest lucru poate fi unul dintre primele semne de accident vascular cerebral. De asemenea, dacă observați că o parte a feței este amorțită sau simțiți că nu puteți zâmbi, trebuie să sunați de urgență la salvare.

Ten palid sau albăstrui

Paloare ar putea fi un semn de anemie. Un ten galben ar putea indica o boală hepatică. O tentă albăstruie în buze sau în unghii poate indica o boală cardiacă sau pulmonară.

Eczeme și pete roșiatice

Acestea ar putea indica boala celiacă, o tulburare autoimună în care organismul reacționează la gluten. O erupție în formă de fluture la nivelul pomeților și între sprâncene poate fi un semn al lupusului. Alergiile, rozaceea și anumite infecții pot provoca, de asemenea, erupții cutanate.

Bărbia puțin retrasă

Ar putea fi un semn de apnee, o tulburare în care respirația se oprește în mod repetat timp de zece secunde sau mai mult în timpul somnului.

Articole asemanatoare
milenari
Top 5 afecțiuni medicale care îi afectează pe milenari
coronavirus
Coronavirus: de ce oamenii iau tot mai multe boli grave de la animale
Importanta sterilizarii instrumentalului stomatologic
Cafeaua – între drog şi medicament

8 afecțiuni care se văd pe fața ta. La ce semne trebuie să fii atentă

by Andreea Damian   2 min
1