Tabu
HEALTH

8 beneficii uimitoare ale mersului pe jos

De doar 10 minute ai nevoie pentru a te bucura apoi de beneficiile pe care mersul de jos le are asupra organismului. Fie că plimbi animalul de companie, fie că mergi la serviciu, acest obicei sănătos se poate reflecta asupra ta.

Site-ul wisebread.com a descoperit 8 beneficii ale mersului pe jos, 10 minute, în fiecare zi. Iată-le!

Mențin inima sănătoasă

Cele 10 minute de mers pe jos în fiecare zi scad tensiunea arterială, reglează colesterolul, dar și nivelul de zahăr din sânge.

Îmbunătățesc capacitatea de funționare a creierului

Mersul pe jos îmbunătățește concentrarea, dar și atenția, ceea ce înseamnă că după o plimbare de cel puțin 10 minute pe jos vei avea mintea mai limpede, idei mai bune dar și putere de concentrare.

Îmbunătățesc starea de spirit

Dacă ești indispusă sau deprimată, 10 minute de mers pe jos îți vor îmbunătăți starea de spirit. Mersul pe jos stimulează eliberarea de endorfine în creier.

Întăresc oasele

Cele 10 minute de mers pe jos obliga corpul să lucreze împortiva gravitației, ceea ce înseamnă că oasele tale sunt întărite. Densitatea oaselor fiind menținută, riscul de osteoporoză este scăzut.

Ard calorii

10 minute de mers pe jos zilnic reduce riscul de obezitate, dar și grăsimea de pe abdomen. O plimbare pe jos a cărei durată atinge 10 minute arde 50 de calorii. Metabolismul este astfel accelerat de mersul pe jos.

Îți îmbunătățesc respirația

10 minute de mers pe jos îmbunătățesc respirația, stimulând oxigenarea corectă a întregului corp. De asemenea, și capacitatea pulmonară este mărită de mersul pe jos zilnic.

Reduc durerea

Durerile musculare, articulare și de tendoane apar atunci când nu ne folosim mușchii, articulațiile și tendoanele. Cu cât facem mai puțină mișcare, cu atât mai rigid devine corpul, ceea ce înseamnă că apar durerile. Acest tip de mișcare este foarte puțin solicitant, însă pune corpul în mișcare și mărește flexibilitatea.

Elimină stresul

10 minute de mers pe jos cresc nivelul de endorfine eliberate în creier și ne ajută să eliminăm stresul. Totodată, mișcarea de orice fel reduce cantitatea de cortizol eliberată în organism.

ARTICOLE SIMILARE

De ce mâncăm mai mult decât avem nevoie – e bine să citiți asta acum, de sărbători

realitatea

Specialiștii recomandă să mergi mai des la mare iar motivul te va surprinde

Andreea Damian

OMS: Numărul cazurilor de rujeolă s-a triplat în primul trimestru din 2019

Andreea Damian

Scrie un comentariu