Home > Sex-Relatii > 8% din oameni suferă de sexomnia

8% din oameni suferă de sexomnia

Cercetătorii canadieni au descoperit de curând că peste 8% din oameni suferă de ceea ce ei au numit sexomnia, adică o formă de dereglare a somnului în care cei afectați ori își produc singuri plăcere ori fac sex cu partenerii lor, în somn. Trei sferturi din cei 8% sunt bărbați. Numărul persoanelor care se confruntă cu acest fenomen este mult mai mare decât au crezut specialiștii.

Studiul a fost făcut pe 428 de bărbați și 404 femei care au răspuns la întrebări referitoare la simptomele cu care s-au confruntat în timpul somnului, oboseală, ore de somn și comportamentul în timpul somnului. Astfel s-a ajuns la concluzia că 1 din 12 oameni fac sex în somn. Surpriza cercetătorilor a fost destul de mare pentru că ei se așteptau ca procentul să fie mult mai mic, chiar dacă este prima oară când se studiază acest fenomen.

Cercetătorii sunt de părere că sexsomnia nu este o problemă gravă atâta vreme cât nu depășește limitele legalității sau cât partenerul nu este deranjat. Singurul inconvenient major este că cei care se confruntă cu sexsomnia se pot trezi foarte obosiți dimineața. Un alt inconvenient ar putea apărea atunci când sexsomnia se suprapune cu somnanbulismul, iar cei afectați pot începe să facă sex în alte locuri decât intimitatea dormitorului propriu.

Articole asemanatoare
10 dereglări ale somnului și cum pot fi tratate acestea
Femeile au parte de cel mai bun sex la 40 de ani
Studiu: Oamenii mint despre vârstă, sex și bani

Loading...

Comenteaza acest articol

8% din oameni suferă de sexomnia

by realitatea   1 min
0