Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

8 lucruri pe care soții și soțiile ar trebui să le facă pentru a evita divorțul

Divorțul este atât de obișnuit în zilele noastre și dacă ne uităm la stitistici ne speriem. Rata divorțurilor în România a crescut în pandemie. Deși rata divorţialităţii (numărul de cazuri de divorț la 1000 de locuitori) a scăzut de la 1,42 divorţuri la 1000 locuitori în 1990 la 1,39 divorţuri la 1000 locuitori în anul 2018.

Evident, nimeni nu își dorește să se ajungă la divorț și toată lumea vrea să aibă o căsnicie fericită pentru totdeauna. Experții au alcătuit o listă de sfaturi despre cum să evitați greșelile și să vă salvați căsnicia.

Respectați-vă reciproc.

Respectul reciproc este un pilon al unei căsătorii fericite. Chiar și atunci când ești furios, exprimă-te prin prisma respectului. Respectul vă permite să evitați situațiile în care unul dintre parteneri simte că cealaltă jumătate manipulează și exercită presiune asupra lor.

Nu-ți compara partenerul cu alții.

Nu vă comparați partenerul cu soții și soțiile altor persoane, în special cu cineva de pe rețelele de socializare precum Instagram sau Facebook. Amintiți-vă că oamenii aleg adesea să-și arate nu realitatea, ci imaginea dorită asupra vieții și a relațiilor. Așadar, atunci când alți soți își copleșesc partenerele cu buchete de flori, le duc la restaurante scumpe sau le cumpără cadouri, cel mai probabil relația lor nu este fericită.

Rămâi în formă și ai grijă de tine.

Ai grijă mereu de tine. O căsătorie fericită înseamnă și sex bun. Oamenilor le place să vadă ce este atractiv. Rămâi în formă. Gândiți-vă la modul în care arătați când vă aflați în fața partenerului, chiar și acasă. Pantalonii de jogging vechi și tricourile supradimensionate vă strică imaginea. Această regulă se aplică și bărbaților.

Soțul este prioritatea numărul unu, apoi copiii.

E greșit să-ți sacrifici căsnicia pentru parenting. e adevărat, copiii sunt tot ceea ce aveți nevoie în lume. Dar ei vor crește și vor părăsi cuibul. Atunci veți rămâne singuri și veți descoperi că nu a mai rămas nimic din căsnicia voastră, doar o persoană de care nu vă mai place atât de mult. Întreabă-te dacă vrei cu adevărat să se întâmple asta.

Iertați-vă reciproc.

Nimeni nu este perfect. Cu toții facem greșeli. În orice relație există neînțelegeri și certurile pot provoca răni între parteneri. Dacă un cuplu nu se poate ierta reciproc, atunci în timp, relația se va distruge.

Nu încercați să vă schimbați partenerul.

Toată lumea are defecte și este aproape imposibil să transformi persoana de lângă tine. Lucrurile pe care nu ar trebui să le încercați niciodată să le schimbați sunt obiceiurile proaste, punctele de vedere religioase, relațiile cu părinții, hobby-urile, modul în care văd această lume. Dar un lucru bun de făcut este să creezi obiceiuri și tradiții familiale reciproce pe care toți le vor găsi plăcute.

Evitați să spuneți „divorț”.

Încercați să evitați expresii precum „Dacă acest lucru continuăva continua, te voi părăsi”. Și nu spuneți niciodată cuvântul „divorț”. Astfel de fraze, adesea rostite cu furie, nu sunt uitate. Chiar și după ce vă împăcați, nu vor face decât să crească șansele unui divorț.

Învață limba iubirii partenerului tău.

Fiecare vorbește pe limba lui când vine vorba de dragoste. A ta poate diferi de limbajul de dragoste al partenerului tău. Oricare ar fi limbajul iubirii partenerului tău, învață-l și folosește-l.

ARTICOLE SIMILARE

De ce săpunul, apa și dezinfectantul sunt cei mai mari dușmani ai coronavirusului

Andreea Damian

Recomandare TABU: „Acasă” de Radu Ciorniciuc. Hitul documentar despre familia din Delta Văcărești

Ciocîrlan

Foarte bogată în grăsimi, extrem de populară și totuși, care e problema cu dieta keto

realitatea

Experiment foto: cum se transformă chipul unei persoane pe parcursul unei zile

Andreea Damian

Cum și-a surprins Ana Morodan fanii de pe internet cu noua sa ipostază

Tabu Tabu

Descoperire epocală ⎢ «Capela Sixtină» din Amazon

Ciocîrlan

Scrie un comentariu