Tabu
Image default
BEAUTY

8 sfaturi de stil care îți vor împrospăta aspectul

Mulți dintre noi am avut o situație în care suntem cu toții îmbrăcați pentru un eveniment, dar ce vedem în oglindă nu seamănă cu noi sau chiar pare a fi mai în vârstă. Coafura greșită, culoarea rujului sau chiar cerceii vă pot oferi un aspect învechit.

Am pregătit o listă de sfaturi de styling pentru a vă ajuta să vă reîmprospătați aspectul.

  1. Evită cerceii voluminoși

Pierderea de colagen și elasticitate poate face pielea să își piardă fermitatea, inclusiv în lobii urechilor. Rețineți acest lucru atunci când vă alegeți cerceii, deoarece cei prea grei vă pot face lobii să se întindă și să vă evidențieze vârsta.

  1. Nu purta accesorii demodate

Pe vremuri era normal să porți un set de bijuterii care se potrivește perfect, dar acele vremuri au trecut de mult. Experții sugerează să evitați seturile de bijuterii în care colierul și cerceii se potrivesc exact. Pentru femeile sub 40 de ani, aceasta poate fi o referire clară la ultimele decenii – anii 80 și 90. Iar pentru cele peste 40 de ani, poate părea depășit. În schimb, amestecarea metalelor este o tendință modernă care arată că ești la modă.

  1. Poartă părul pe spate

Coafarea părului pe spate te poate face să arăți elegant. Cu toate acestea, purtarea unui coc strâns accentuează trăsăturile ascuțite sau anumite disproporții ale feței. Poate chiar să te facă să arăți prea serioasă și să adauge ani la vârsta ta.

Pe de altă parte, o coafură lejer trasă în spate, cu câteva șuvițe care să-ți încadreze fața va pune în valoare trăsăturile și va oferi un stil mai informal și mai tineresc.

  1. Modelează-ți sprâncenele într-o modă modernă

Deși modul în care vă stilizați sprâncenele este destul de personal, cele subțiri și arcuite pot face ca o față să pară rigidă și oarecum îmbătrânită, deoarece pot accentua liniile de expresie și pot face machiajul să pară prea greu. În schimb, sprâncenele groase, bine definite și ușor arcuite încadrează fața, îmbunătățesc aspectul și pot șterge ani de zile de pe chip.

  1. Alege cu grijă culorile

Mai mulți factori influențează percepția noastră asupra aspectului cuiva — forma corpului și iluminarea, pentru a menționa doar câțiva. În general, nuanțele mai moi și mai deschise, cum ar fi roz pal, verde mentă și albastru deschis, pot avea un efect catifelat și relaxat. Dimpotrivă, culorile mai închise și mai vibrante, precum vișiniul și negrul, sunt mai intense și ne pot accentua și anii.

  1. Stai departe de fondurile de ten grele și fardul de obraz închis

Un fond de ten greu poate duce la un aspect plictisitor, nenatural. De asemenea, tinde să se instaleze în linii fine și riduri, așa că în loc să le ascundă, ajunge doar să le sublinieze.

Același lucru este valabil și pentru o nuanță închisă de fard – dacă este folosit în exces, accentuează liniile din jurul buzelor și ochilor. Pentru un aspect tineresc, foloseste un fond de ten usor care lasă pielea să respire și are un finisaj mai natural. Când aplici fardul de obraz, fă-o cu moderație și alege nuanțe moi care completează culoarea naturală a pielii. Rozul este de obicei cea mai bună alegere.

  1. Nu folosi bijuterii din aur sau groase

Bijuteriile din aur sunt de obicei mai formale și, în consecință, sunt asociate persoanelor în vârstă. Pe deasupra, dacă piesele de bijuterii sunt mari și purtate deodată, vor arăta puțin excesive și prea sclipitoare. Bijuteriile din argint au un stil mai discret, modern și tineresc.

  1. Învață cum să-ți faci cărarea în păr

Alegerea unei cărări pe mijloc ca și coafură poate accentua liniile feței, poate da un aspect mai dur și poate adăuga ani feței. O cărare pe lateral, pe de altă parte, înmoaie liniile frunții și va arata cele mai bune trăsături.

ARTICOLE SIMILARE

Wella Professionals lansează The Studio

realitatea

9 sfaturi să rămâi superbă în ciuda căldurii

Andreea Damian

Info Beauty – mai

realitatea

Îngrijirea părului. Ce beneficii aduce perierea lui și cum o facem corect

Andreea Damian

LOREDANA si-a injectat buzele! FOTO inainte si dupa operatia estetica

Jane Fonda dezvăluie rutina sa de îngrijire a pielii. Conține un element-surpriză!

Andreea Damian

Scrie un comentariu