Tabu
Image default
BEAUTYSlider

8 tendințe medievale la care nimeni nu se aștepta să revină la modă

Standardele frumuseții feminine se schimbă întotdeauna. După cum arată istoria, tendințele modei sunt ciclice și nu știi niciodată care dintre ele ne va cuceri din nou.

În 2020 există caracteristici care sunt la fel de populare ca acum câteva secole. Se pare că particularitățile uluitoare ale vieții medievale sunt mai atractive pentru unele femei decât s-ar putea părea.

  1. O privire pe furiș

De exemplu ochii alungiți erau populari și în Evul Mediu. Machiajul era interzis atunci, așa că doamnele au încercat să obțină acest efect cu ajutorul unor metode sofisticate. Și-au smuls sprâncenele și genele – atât cele superioare, cât și cele inferioare. De asemenea, și-au făcut lucruri dureroase care au provocat edem facial. Astfel, obrajii și ochii au devenit proeminenți, ochii s-au îngustat și s-a obținut acea privire „pe furiș”.

2. Față umflată

O față rotundă umflată cu ochi ușor înclinați a fost considerată foarte atractivă în Evul Mediu. Poate că motivul este înrădăcinat în Hoarda de Aur, care avea o putere și influență impresionante în acele vremuri. În plus, oamenii din acea epocă au fost influențați de poveștile călătorului italian Marco Polo, care a vizitat China și a descris frumusețea femeilor din China.

Multe tinere își țuguiesc buzele, adoptă o expresie somnoroasă și își strâng ochii în mod deliberat pentru un selfie. Putem vedea asta pe conturile Instagram ale lui Billie Eilish și Dua Lipa.

3. Ochi expresivi

Pentru a-și face ochii super-strălucitori, fetele moderne poartă lentile de contact sau folosesc filtre foto. În trecut, doamnele foloseau o metodă mai periculoasă. Picurau în ochi suc de mătrăgună, care este o plantă foarte otrăvitoare. Sucul dilata pupilele, făcând ochii să strălucească și să pară vizual mai mari. Apropo, acesta este motivul pentru care belladonna înseamnă „femeie frumoasă” în italiană.

4. Machiaj natural

Machiajul natural a fost tendința principală a ultimilor ani și mulți designeri de modă, make-up artiști și vedete celebre o urmează. Poți folosi o mulțime de produse de înfrumusețare, dar la final fața ta ar trebui să arate proaspăt spălată. În Evul Mediu, femeile trebuiau să aibă un aspect, deoarece orice machiaj era strict interzis de clerici. Dar chiar și în acele vremuri, femeile au reușit să-și corecteze aspectul folosind produse naturale care nu erau vizibile pe față. De exemplu, și-au făcut buzele mai strălucitoare frecându-le cu lămâie și au ascuns imperfecțiunile pielii cu ajutorul unor preparate speciale.

5. Microblading

Și femeile din Evul Mediu își pensau sprâncenele. Cele cu sprâncene rare umpleau spațiul cu ajutorul blănii de rozătoare. Mai târziu, au folosit părul uman în același scop.

6. Extensii de păr

Și în trecut femeile au purtat extensii de păr. Desigur, biserica din acea vreme a condamnat purtarea perucilor. În acea perioadă, părul era scump, dar doamnele care doreau să aibă păr bogat le cumpărau cu nerăbdare.

7. Îndepărtarea părului nedorit

Îndepărtarea părului nedorit, inclusiv a părului de pe frunte, a fost considerată de către doamnele medievale un ritual important de frumusețe. Au vrut să aibă pielea netedă și au făcut-o cu ajutorul unor paste speciale de depilare.

8. Blondul căpșună

Blondul căpșună a fost una dintre cele mai populare culori de păr din ultimii ani. Dar această nuanță de păr a fost la mare cerere și în trecut.

ARTICOLE SIMILARE

Antonia foarte îngrijorată din cauza fiicei sale care e în Italia

Tabu Tabu

Gabriela Prisăcariu, declarație neașteptată despre bărbăţia lui Dani Oţil

Andreea Damian

Vedete nascute pe 18 septembrie!

realitatea

PISICUTELE de Sf. Valentin / Galerie FOTO

Noaptea Globurilor de Aur 2021, amânată

Andreea Damian

Jocul pe calculator care încurajează violul a stârnit furie în rândul femeilor

Andreea Damian

Scrie un comentariu