Tabu
HEALTH

9 gesturi mici pe care le poți face pentru a-ți întări sistemul imunitar

În jurul nostru există întotdeauna o mulțime de bacterii și viruși, dar avem un mecanism intern de apărare foarte eficient numit sistemul imunitar. Celulele speciale sunt răspândite în corpul nostru și atunci când bacterii sau viruși potențial dăunători ne lovesc, celulele trimit un semnal de avertizare către celelalte părți ale sistemului nostru pentru a avea grijă de el și a preveni răspândirea bolii.

Deci, un sistem imunitar este practic o rețea și face o treabă uimitoare de a ne proteja. Din acest motiv, ar trebui să avem grijă de el. Am făcut o selecție de remedii naturiste pentru a ne pregăti organismul pentru sezonul rece.

  1. Usturoi și miere

Mierea este plină de vitamine, minerale, antioxidanți și enzime. De asemenea, acționează ca un antioxidant pentru a combate radicalii liberi. Usturoiul conține compuși care stimulează capacitatea celulelor albe din sânge de a lupta împotriva unor viruși. Este important să zdrobiți usturoiul în loc să îl tocați, deoarece în timpul zdrobirii, componenta principală, aliina, se transformă în forma sa activă.

1 cană de miere crudă
8-10 căței de usturoi

Pune usturoiul în borcanul de sticlă și umple borcanul cu miere. Lasă-l să se odihnească la temperatura camerei timp de 3-5 zile și apoi pune-l la frigider. Este gata de utilizare după acest timp. Consumă acesrt amestec o dată pe zi.

  1. Ceai de turmeric și ghimbir

Curcuminoizii, componentele active din turmeric, au multe beneficii pentru sănătate, proprietăți antivirale – iar proprietățile sale de stimulare a imunității sunt doar o parte din ele.

Ghimbirul are caracteristici antibacteriene și antivirale foarte puternice care ajută la susținerea sistemului imunitar.

3 căni de apă fierbinte
1 cm rădăcină de turmeric, curățată și rasă sau 2 lingurițe de turmeric pudră
1 cm dintr-o bucată de ghimbir, decojită și rasă

Fierbe apa și adaugă turmeric și ghimbir. Se lasă să se odihnească 5-10 minute. Adaugă miere sau lămâie după gust.

  1. Apă cu lamaie

Lămâile sunt bogate în vitamina C, ceea ce le face un excelent întăritor pentru sistemul imunitar.

1 cană de apă caldă
suc de la 1/2 lămâie

Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie în puțină apă și bea. Deoarece vitamina C este foarte instabilă, este mai bine să pregătești băutura cu lămâie chiar înainte de utilizare.

  1. Shot de ghimbir, lămâie și ardei cayenne

După cum am menționat deja mai sus, ghimbirul este foarte eficient ca produs antibacterian și antiviral, iar lămâia este foarte bogată în vitamina C.

Ardeiul Cayenne este bogat în vitamina C și, de asemenea, în beta-caroten și antioxidanți, care ajută corpul să lupte împotriva bacteriilor dăunătoare. Ardeiul Cayenne este destul de picant și îți ridică temperatura corpului activând sistemul imunitar.

2 cm dintr-o bucată de ghimbir, decojită și rasă
suc de 1/2 lămâie
1/4 linguriță de piper cayenne

Amestecă toate ingredientele și bea. De asemenea, poți adăuga o linguriță de miere și o bucată mică de usturoi zdrobit.

  1. Echinacea, miere, ghimbir și sirop de lemn dulce

Mierea și ghimbirul pot fi folosite și în combinație cu lemn dulce și rădăcini de echinaceea.

Echinacea poate fi numită o plantă cu superputeri deoarece întreaga plantă are capacitatea eficientă de stimulare a sistemului imunitar.

Lemnul dulce nu este doar o bomboană, este de fapt o rădăcină cu caracteristici antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante foarte ridicate. Acest lucru îl face un regulator imunitar foarte eficient. Nu este recomandat să îl folosiți tot timpul, folosește-l doar timp de 4 până la 6 săptămâni.

4 căni de apă
1/2 cană de rădăcină de lemn dulce, curățată și rasă
1/2 cană de rădăcină de echinaceea, decojită și rasă
1 cană de miere
2 linguri sau 5 cm dintr-o bucată de ghimbir

Fierbe apa, adaugă echinacea, lemn dulce și ghimbir și fierbe amestecul timp de 45 de minute. Se lasă apoi să se răcească după care se adaugă miere.

  1. Extract de ciuperci

Extractul de ciuperci are multe beneficii pentru sănătate și a fost folosit în medicina chineză de mii de ani. Se crede că ciupercile sunt un aliment unic care stimulează imunitatea pentru capacitatea sa de a preveni lipirea celulelor imunitare de pereții vaselor de sânge. Există câteva tipuri de ciuperci cu puteri puternice de stimulare a sistemului imunitar, cum ar fi shiitake, maitake, cordyceps și tremella. Fiecare tip de ciupercă poate susține sistemul imunitar în mod diferit, iar amestecarea unora dintre extractele sale va oferi beneficii maxime.

  1. Suc verde

Acest suc nu este doar plin de vitamine și excelent pentru stimularea sistemului imunitar, dar este și foarte delicios!

Spanacul este numit un superaliment dintr-un motiv anume, este încărcat cu multe vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, și este, de asemenea, bogat în beta-caroten și antioxidanți, care ne ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor și a virușilor.

Portocalele sunt încărcate cu vitamina C, care este esențială pentru combaterea gripei sau a răcelii.

Țelina este, de asemenea, bogată în vitamina C și antioxidanți, ceea ce ajută la activarea și eficientizarea sistemului imunitar.

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antivirale.

2 căni de spanac
2 portocale
2 tulpini de țelină
2 cm bucată de ghimbir, curățată și rasă

Se amestecă toate ingredientele și se bea.

  1. Tinctură de echinacea

Echinacea este o plantă bine-cunoscută care stimulează imunitatea. Există o mulțime de soiuri de echinacea, dar doar 3 condimente se dovedesc a avea caracteristici de stimulare a sistemului imunitar – Echinacea Angustifolia, Echinacea Pallida și Echinacea Purpurea.

echinaceea uscată
vodcă

Umple jumătate dintr-un borcan de sticlă cu ierburi uscate și toarnă vodcă până când borcanul este aproape plin, lăsând puțin spațiu pentru ca planta să se umfle puțin. Sigilează etanș și lasă-l să se odihnească timp de 4-6 săptămâni la temperatura camerei, agitând amestecul la fiecare câteva zile. După 4-6 săptămâni, strecoară amestecul și păstrează tinctura într-o sticlă de chihlimbar. La primul semn de răceală ia o jumătate de linguriță de 3 până la 4 ori pe zi.

  1. Andrographis

Andrographis este o plantă care a fost folosită în medicina naturală indiană și chineză de secole ca remediu împotriva răcelii și supliment preventiv. Vine sub formă de capsule și tablete. În scopuri preventive, poate fi luat în doze mici până la moderate.

ARTICOLE SIMILARE

Simptomul cancerului ovarian pe care majoritatea femeilor îl ignoră

Andreea Damian

Vaccinul împotriva chlamydiei ar putea deveni realitate după un studiu clinic de succes

realitatea

Pandemia de coronavirus: Cele 100 de zile care au schimbat lumea

Andreea Damian

Burgerii, fructele, pâinea: cele 10 alimente pe care ar trebui să le cumperi doar dacă sunt organice

realitatea

Totul despre FIV

Tabu Tabu

Cât de sănătos este să dormi cu ventilatorul pornit

Andreea Damian

Scrie un comentariu