Home > Lifestyle > 9 MESE PE ZI TE TIN SANATOASA

9 MESE PE ZI TE TIN SANATOASA

Ceea ce stiai pana acum nu mai e de actualitate. Sa mananci de trei ori pe zi nu e suficient, daca vrei sa ai un corp sanatos si suplu, sau cel putin asa spun specialistii. Ei cred ca sa iei mai multe gustari pe zi ajuta la micsorarea presiunii sangelului si a colesterolului, si chiar  la scaderea in greutate.

Dr. Susan Jebb, sefa cosiliului de cercetari Medical Research Council’s Human Nutrition Research Unit spune ca “sa impartim mancarea in portii mici, in asa fel incat sa mancam de mai multe ori pe zi, are consecinte benefice asupra metabolismului, chiar daca e vorba de aceeasi cantitate de mancare consumata in total.“

Un astfel de studiu s-a facut la Imperial College, in Londra. Peste 2000 de oameni din UK, Japonia, China si U.S, au mancat acelasi numar de calorii intr-o zi, impartite in mai multe mese; jumatate au mancat de sase ori pe zi, iar cealalta jumatate, de mai mult de sase ori pe zi.

Rezultatele au aratat ca daca mananci de cel putin patru ori pe zi, dar ideal de noua ori pe zi,  metabolismul se accelereaza si se diminueaza riscul de a deveni obez. Totusi, daca mananci des, este important ca o masa sa nu depaseasca 300 de calorii.

Vezi mai multe pe fashionavecpassion.ro

Sursa foto: mensfitness.com

Articole asemanatoare
anxietate
Cum să faci față fricii și incertitudinii într-o pandemie
stres
Nietzsche s-a înșelat: ce nu te omoară NU te face mai puternic. E dovedit științific!
stres
Cum să profiți de stresul pozitiv la locul de muncă
Dior
Dior lansează o carte de colorat care să te scape de stres

1 Response

  1. selina

    Nici nu ma surprinde. De aceea trebuie sa fim tot timpul cu portii mici de mancare dupa noi. Alte informatii despre o alimentatie sanatoasa gasesti pe restartpentrusanatate. b l o g s p o t . c o m

Comenteaza acest articol

9 MESE PE ZI TE TIN SANATOASA

by   1 min
1