Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

9 plante de apartament pe care ar trebui să le țineți în dormitor pentru un somn mai bun

Majoritatea oamenilor observă că starea lor de spirit se îmbunătățește atunci când sunt înconjurați de plante. Și aceasta nu este o surpriză – asta e firea umană. Avem o legătură înnăscută cu împrejurimile noastre (un termen cunoscut sub numele de biofilie), motiv pentru care este atât de important să avem în jurul nostru plante.

Aflați care sunt plantele perfecte pentru a le păstra în dormitor!

Planta păianjen

Unul dintre campionii aerului purificator, planta păianjen (cunoscută și sub numele de chlorophytum), este preferata pasionaților de grădinărit, deoarece este destul de ușor de îngrijit și prosperă într-o varietate de condiții.

Iederă

Această plantă este, de asemenea, printre primele produse de curățare a aerului, deoarece filtrează toxinele și mucegaiurile, precum și alți alergeni din aer. Un alt avantaj al iederei englezești este că această plantă crește bine la umbră, deci nu trebuie să vă faceți griji că va obține suficientă lumină solară. Și nu putem ignora faptul că arată foarte bine.

Orhidee

Orhideele emit oxigen noaptea, motiv pentru care sunt plante perfecte pentru dormitor. Aceasta înseamnă că veți avea un somn mai bun datorită lor. Un alt avantaj este faptul că există o mulțime de tipuri cu flori de toate culorile posibile.

Palmier de trestie de aur

Această plantă minunată este excelentă pentru cei care trăiesc într-un climat mai uscat, deoarece adaugă umiditate aerului. Dacă doriți să păstrați un palmier de trestie de aur în dormitor, puneți-l lângă o fereastră orientată spre sud sau vest, deoarece preferă lumina puternică a soarelui.

Iasomie

Această plantă frumoasă cu flori albe are un miros dulce, care este relaxant și chiar reduce anxietatea, ajutându-vă să vă odihniți noaptea. Iasomia preferă temperaturile reci, multă lumină solară și o bună circulație a aerului.

Iedera dracului

Cunoscută și sub denumirea de Epipremnum aureum, iedera dracului este o alegere excelentă pentru a curăa aerul de toxine din dormitor. În plus, este potrivită pentru cei care uneori nu reușesc să aibă grijă de plantele de apartament.

Gardernie

Parfumul florilor gardeniei, care este unul dintre avantajele acestei plante frumoase, poate fi diferit, variind de la picant la fructat. Cu toate acestea, ceea ce este și mai important de remarcat este că toate calitățile sale care induc somnul s-au dovedit eficiente. Când vine vorba de îngrijirea lor, este important să mențineți solul umed și să vă asigurați că planta primește multă lumină solară.

Feriga Boston

Această plantă de casă, existentă încă din vremea victoriană, este bună pentru a scăpa de compușii organici volatili din interior cauzați de detergenți. Acestor plante le plac condițiile calde și umede.

Rozmarin

Rozmarinul are numeroase beneficii. Nu dă doar savoare mâncărurilor, ci îmbunătățește și memoria și stimulează starea de spirit, deci este minunat să o respirați pe tot parcursul zilei, dar cu atât mai mult când dormiți. Rozmarinul prosperă în lumină puternică, așa că păstrați-l lângă o fereastră orientată spre sud.

ARTICOLE SIMILARE

Elevă arsă de vie pentru că l-a acuzat de hărţuire sexuală pe directorul școlii

Andreea Damian

Piese de plajă pe care ne place să le purtăm în oraș

Andreea Damian

Ciudățenie în manichiură – unghii care arată ca molarii

realitatea

N-a fost războiul nostru – despre adevărata participare a femeilor la război

Dora Constantinovici

Filozofia de viata a lui Mihai Bendeac: «Tot ce trebuie să faci e să-ţi bagi …»

Meghan Markle va prelua una dintre cele mai importante obligații ale Reginei

Andreea Damian

Scrie un comentariu