Tabu
Image default
BEAUTYSlider

9 sfaturi anti-îmbătrânire pe care dermatologi îți sugerează să le ignori

Când vine vorba de tehnici anti-îmbătrânire, lista cu sfaturi este nesfârșită: exfoliați-vă pielea zilnic, spălați-vă fața de multe ori și mențineți o rutină complexă de îngrijire a pielii. Unele dintre aceste sfaturi sunt bune și bazate pe știință, dar există sugestii care nu vă vor ajuta la nimic.

Iată cele mai întâlnite și auzite mituri legate de anti-îmbătrânire, iar unele dintre ele te vor surprinde.

Exfolierea pielii în fiecare zi îți menține pielea tânără.

Deși s-ar putea să simți că pielea este mai fină și mai tânără după ce îți exfoliezi tenul, nu face acest lucru în fiecare zi. Persoanele cu pielea sensibilă sau uscată ar trebui să evite exfolierea zilnică. Prin exfolierea zilnică a pielii, apar răni cutanate și pielea pva produce și mai mult sebum, favorizând și apariția acneei în cazul în care pielea ta este în mod natural grasă.

Puțină protecție solară este suficientă pentru a menține un aspect tânăr.

Probabil știi deja că purtarea de protecție solară este vitală pentru a avea o piele tânără și sănătoasă. Dar cât este suficient? Potrivit oamenilor de știință, oamenii poartă doar 40% din cantitatea recomandată de protecție solară pe piele. O modalitate simplă de a ști cât de multă protecție solară este necesară e metoda „cu 2 degete”.

Cu cât te speli mai mult pe față, cu atât mai bine.

Spălarea completă și consecventă a feței va elimina excesul de murdărie și astfel pielea va părea tânără, nu? Nu chiar. Prea multă spălare va elimina uleiurile naturale de pe piele și poate duce chiar la iritații. Potrivit experților, spălatul de 2 ori pe zi este bine și de 3 ori, cel mult, este ideal.

Doar produsele cosmetice scumpe vor duce la rezultate bune împotriva îmbătrânirii.

Produsele cosmetice scumpe nu înseamnă neapărat că se vor obține rezultate bune. Desigur, noile tehnologii necesită investiții, ceea ce poate duce la creșterea prețurilor, dar nu întotdeauna. Poți cumpăra și produse cosmetice la un preț mic și totuși să obții rezultatele dorite.

Ai nevoie de o rutină complexă de îngrijire a pielii.

Pentru a avea grijă de pielea ta, nu trebuie să deții o mare varietate de produse de înfrumusețare sau să ai o rutină complexă de îngrijire a pielii. Potrivit dermatologilor, ai nevoie doar de un produs de curățare delicat, un exfoliant pentru față, o cremă hidratantă pentru tipul tău de piele, o cremă retinoidă și, desigur, o protecție solară cu factor de protecție de cel puțin 30 SPF.

Dacă ești tânără, nu este nevoie de îngrijire anti-îmbătrânire.

Un alt lucru greșit pe care îl fac femeile este să-și îngrijească pielea numai după ce încep să apară semne de îmbătrânire. Cu toate acestea, ar trebui să ne concentrăm pe prevenire pe la 20 de ani și apoi să le corectăm pe la 60 de ani. Acestea fiind spuse, consumul de alimente bogate în antioxidanții și utilizarea de protecție solară sunt vitale pentru pielea cu aspect tânăr.

Mai mult retinol va duce la rezultate mai bune.

Nu este nevoie să aplici o cantitate masivă de cremă cu retinol, deoarece acest obicei poate duce la descuamare și uscăciune. Ar trebui să folosești o cantitate de dimensiunea unui bob de mazăre.

Persoanele cu pielea mai închisă la culoare nu au nevoie de protecție solară.

Acesta este un mit care duce la confuzie. Deși persoanele cu pielea mai închisă la culoare pot fi mai protejate de soare în comparație cu persoanele cu piele mai deschisă, sunt încă predispuse la arsuri solare. Indiferent de culoarea pielii, toată lumea trebuie protejată cu protecție solară cu un factor de cel puțin 30 SPF.

8 pahare de apă pe zi vor ține ridurile departe.

Apa joacă un rol important în sănătate. Pielea uscată îți face fața să arate îmbătrânită, dar deshidratarea nu va provoca riduri permanente. Potrivit specialiștilor, este important să bei suficientă apă, să folosești produse cosmetice ușoare și, bineînțeles, să te abții de la obiceiuri proaste pentru a preveni ridurile.

ARTICOLE SIMILARE

Wong Kar-wai anunță că lucrează la continuarea filmului clasic In The Mood for Love

Dora Constantinovici

Dora Maar nu mai este „Femeia care plânge” a lui Picasso

Andreea Damian

Cum arata Bianca Rus cand si-a facut aparitia in showbiz!

Agenda de concerte în 2021

Andreea Damian

Cum obții un ten de porțelan ca al asiaticelor

Andreea Damian

Alaska ⎢Perlele de sticlă venețiene din era precolumbiană

Ciocîrlan

Scrie un comentariu