Tabu
Image default
BEAUTY

Å¢i-ai “călca” fața pentru a scăpa de riduri?

Ai accepta să-ți fie "călcată" fața în numele frumuseții? Amanda Holden este una dintre adeptele tratamentului cosmetic Thermage,  o metodă care promite să te scape de riduri la fel ca un fier de călcat care îți scapă fusta de cute.

Poate vă întrebați cum funcționează… După cum probabil știți deja, pielea este compusă din mai multe straturi, iar  Thermage își propune să netezească stratul superior, umflându-l practic pe cel de dedesubt. Ca atunci când mai îndeși câțiva fulgi într-o pernă un pic desumflată. Nu înlucuiești husa, dar perna devine mai aspectuoasă.

În cazul de față, scopul este de a crește producția de colagen în straturile inferioare pentru a conferi un aspect mai fin, mai neted pielii. Rolul colagenului este acela de a ajuta pielea să rămână elastică și flexibilă. Cu trecerea anilor, producția de colagen se diminuează, motiv pentru dermatologi să inventeze procese pentru creșterea acesteia.

Spre deosebire de alte tratamente, Thermage "afectează" cu ajutorul undelor radio doar straturile inferioare ale pielii și nu și pe cel superior . Acest proces este similar cuptorului cu microunde. Să presupunem că puneți la încălzit o felie de plăcintă cu mere – undele radio încălzesc lichidul din centru înainte de a începe să încălzească foietajul. La fel și în cazul acestui tratament: undele radio încălzesc straturile inferioare, dar nu și pe cel superior, declanșând astfel producția de colagen.

Se pare că există peste 5000 de pacienți londonezi care preferă acest tratament, ale cărui costuri se ridica la 4000 de lire sterline pentru întreaga față. 3000 de lire pentru jumătate de față și 2000 de lire doar în jurul ochilor.

Dr Rita Rakus, medic al clinicii din Londra, crede atât de mult în Thermage, încât promite să returneze banii în cazul în care tratamentul nu funcționează.

Amanda Holden și Linda Evanghelista sunt două dintre vedetele fidele metodei Thermage.

ARTICOLE SIMILARE

Pielea poate pierde de patru ori mai multă apă decât în timpul zilei

Alchimie: Dior Homme Sport

realitatea

BOSS THE SCENT for her surprinde esenta seductiei

realitatea

Mărire de sâni fără implanturi

realitatea

Karl Lagerfeld ne-o prezintă pe Mon Shu

Cele mai frumoase coafuri din timpul spectacolelor haute couture, toamnă-iarnă 2021-2022

Andreea Damian

Scrie un comentariu