Tabu
Image default
LIFESTYLE

A apărut sprayul nazal care vindecă timiditatea

Timizii din toată lumea să se bucure! S-a terminat cu petrecerile la care nu vă dezlipeați din colțul vostru pentru că vă era prea rușine sau pentru că nu aveați curaj să spuneți nimic. În curând veți putea să vă cumpărați "curaj" sub formă de spray nazal.

Acesta va conține oxitocină, o substanță-hormon  produsă de creier și care are un rol foarte important în procesul de socializare. Un grup de cercetători a descoperit că un plus de oxitocină îi poate ajuta pe cei timizi să devină mai curajoși atunci când vine vorba de interacțiunea cu alți oameni. Descoperirea ar putea fi de mare ajutor pentru persoanele care au deficiențe serioase în a stabili relații sociale cu alte persoane.

Studiul despre efectul oxitocinei asupra vieții sociale a fost făcut de un grup de cercetători israelieni pe un grup de 27 de subiecți. Experimentul a fost extrem de simplu și a constat în administrarea pe cale nazală a oxitocinei. Persoanele cărora li s-a administrat hormonul au urmărit discuții personale ale unor persoane străine după care au mărturisit ceea ce simțeau pentru persoanele respective. Gradul de empatie s-a dovedit mai ridicat în cazul celor care inhalaseră hormonul. Partea a doua a testării a constat în stabilirea unor relații de comunicare cu persoane străine.

Rezultatele au indicat că cei cu probleme de socializare au devenit, brusc, mult mai deschiși. Cercetătorii au declarat că efectul spray-ului cu oxitocină are un efect aproape inexistent asupra persoanelor care nu au probleme de comunicare. 

ARTICOLE SIMILARE

Dani Otil, atac la Andreea Marin: “Este o planta agatatoare”

De ce milenarii și Generația Z folosesc Instagram ca sursă de știri

Andreea Damian

La Dolce Vita: Adio, Anita Eckberg! / Galerie FOTO

realitatea

Ce suma castiga lunar Dana Rogoz de la o cunoscuta firma de cosmetice din Franta!

Saptamanal Tabu: Teatru, film, memories și comedie

realitatea

Cum să îți ceri iertare atunci când ai greșit

realitatea

1 comentariu

copaciu_simina 17 January 2012 at 22:41

Si care sunt reactiile adverse?

Răspunde

Scrie un comentariu