Tabu
Image default
LIFESTYLE

A apărut sprayul nazal care vindecă timiditatea

Timizii din toată lumea să se bucure! S-a terminat cu petrecerile la care nu vă dezlipeați din colțul vostru pentru că vă era prea rușine sau pentru că nu aveați curaj să spuneți nimic. În curând veți putea să vă cumpărați "curaj" sub formă de spray nazal.

Acesta va conține oxitocină, o substanță-hormon  produsă de creier și care are un rol foarte important în procesul de socializare. Un grup de cercetători a descoperit că un plus de oxitocină îi poate ajuta pe cei timizi să devină mai curajoși atunci când vine vorba de interacțiunea cu alți oameni. Descoperirea ar putea fi de mare ajutor pentru persoanele care au deficiențe serioase în a stabili relații sociale cu alte persoane.

Studiul despre efectul oxitocinei asupra vieții sociale a fost făcut de un grup de cercetători israelieni pe un grup de 27 de subiecți. Experimentul a fost extrem de simplu și a constat în administrarea pe cale nazală a oxitocinei. Persoanele cărora li s-a administrat hormonul au urmărit discuții personale ale unor persoane străine după care au mărturisit ceea ce simțeau pentru persoanele respective. Gradul de empatie s-a dovedit mai ridicat în cazul celor care inhalaseră hormonul. Partea a doua a testării a constat în stabilirea unor relații de comunicare cu persoane străine.

Rezultatele au indicat că cei cu probleme de socializare au devenit, brusc, mult mai deschiși. Cercetătorii au declarat că efectul spray-ului cu oxitocină are un efect aproape inexistent asupra persoanelor care nu au probleme de comunicare. 

ARTICOLE SIMILARE

Bucataria Mexicana – un adevarat ospat plin de delicatese

realitatea

Inna a uitat limba romana! “Concurenta mea ESTE Shakira si Jennifer Lopez”

TUDOR CHIRILA este noul iubit al GINEI PISTOL!?

Uite CÂT de FRUMOASĂ era MAMA Antoniei când era TÂNĂRĂ

Kelly Osbourne vrea să facă un copil cu prietenul ei homosexual

realitatea

Mihaela Radulescu arunca bomba: Nu pot avea copii cu Dani!

realitatea

1 comentariu

copaciu_simina 17 January 2012 at 22:41

Si care sunt reactiile adverse?

Răspunde

Scrie un comentariu