Tabu
LIFESTYLE

A fost descoperită gena fericirii

Există o genă responsabilă cu fericirea. Aceasta a fost descoperită de curând de un grup de cercetători şi este responsabilă cu cât de satisfăcuţi sunt oamenii de propriile vieţi.

Vestea proastă este că nu toată lumea are această genă. Mai mult, singurii capabili de fericire maximă sunt cei care moştenesc această genă de la ambii părinţi. Aceştia au de două ori mai multe şanse să fie mulţumiţi de viaţa lor decât cei care au dobândit gena de la un singur părinte sau deloc.

Gena, botezată 5-HTT, este responsabilă cu capacitatea celulelor nervoase de a distribui serotonina, “poreclită” drogul fericirii. De altfel, se ştie că persoanele cu un nivel scăzut de serotonină sunt mai predispuse la depresie. Studiul care a dus la descoperirea genei a fost făcut pe 2.500 de persoane.

Cercetătorii au analizat gradul de fericire al fiecărui subiect în parte, dar şi ADN-ul acestora. Astfel s-a descoperit, că în funcţie de moştenirea genetică primită de la părinţi, pot exista trei variaţii ale genei: mare-mare (dacă ambii părinţi sunt posesori de gena fericirii), mare-mică (dacă doar unul dintre părinţi are gena respectivă) sau mică-mică (dacă niciunul dintre părinţi nu are gena).

Concluziile studiului arată că 35% dintre subiecţii care dobândiseră gena de la ambii părinţi sunt extrem de mulţumiţi de viaţa pe care o duc, 34% sunt mulţumiţi, în timp ce doar 19% dintre cei care nu au fericita genă puteau spune că sunt mulţumiţi de poziţia lor în viaţă.

Prin urmare, dacă sunteţi supăraţi şi depresivi, nu vă învinovăţiţi pentru că nu e vina voastră. E vina geneticii!

ARTICOLE SIMILARE

JOJO s-a combinat cu actorul PAUL IPATE

realitatea

Motivul pentru care Prințul William și Kate Middleton nu dețin, de fapt, custodia copiilor

Andreea Damian

O prezentatoare de la Antena a facut poza vietii la nunta ei! Cu trabuc si desculta pe marginea piscinei

Șapte milioane de oameni încă mor anual din cauza poluării aerului

realitatea

BERLUSCONI – orgii cu minore, probleme majore! FOTO

A MURIT cea mai frumoasa cantareata de muzica populara

1 comentariu

copaciu_simina 14 January 2012 at 23:40

daca ar fi din cauze genetice cred ca toata lumea ar ignora:)din pacate sunt prea multe lucruri in jur care ne umbresc fericirea

Răspunde

Scrie un comentariu