Home > Lifestyle > A fost descoperită gena fericirii

A fost descoperită gena fericirii

Există o genă responsabilă cu fericirea. Aceasta a fost descoperită de curând de un grup de cercetători şi este responsabilă cu cât de satisfăcuţi sunt oamenii de propriile vieţi.

Vestea proastă este că nu toată lumea are această genă. Mai mult, singurii capabili de fericire maximă sunt cei care moştenesc această genă de la ambii părinţi. Aceştia au de două ori mai multe şanse să fie mulţumiţi de viaţa lor decât cei care au dobândit gena de la un singur părinte sau deloc.

Gena, botezată 5-HTT, este responsabilă cu capacitatea celulelor nervoase de a distribui serotonina, “poreclită” drogul fericirii. De altfel, se ştie că persoanele cu un nivel scăzut de serotonină sunt mai predispuse la depresie. Studiul care a dus la descoperirea genei a fost făcut pe 2.500 de persoane.

Cercetătorii au analizat gradul de fericire al fiecărui subiect în parte, dar şi ADN-ul acestora. Astfel s-a descoperit, că în funcţie de moştenirea genetică primită de la părinţi, pot exista trei variaţii ale genei: mare-mare (dacă ambii părinţi sunt posesori de gena fericirii), mare-mică (dacă doar unul dintre părinţi are gena respectivă) sau mică-mică (dacă niciunul dintre părinţi nu are gena).

Concluziile studiului arată că 35% dintre subiecţii care dobândiseră gena de la ambii părinţi sunt extrem de mulţumiţi de viaţa pe care o duc, 34% sunt mulţumiţi, în timp ce doar 19% dintre cei care nu au fericita genă puteau spune că sunt mulţumiţi de poziţia lor în viaţă.

Prin urmare, dacă sunteţi supăraţi şi depresivi, nu vă învinovăţiţi pentru că nu e vina voastră. E vina geneticii!

Articole asemanatoare
Fericirea are forma literei “U”
Vrei ca soția ta să fie fericită? Atunci fii nefericit
Åžtiai că fericirea nu e obligatorie?

1 Response

Comenteaza acest articol

A fost descoperită gena fericirii

by realitatea   1 min
1