Tabu
Image default
FASHION

A fost odată în Mexic – defilarea Kenzo

La inceput a fost un plic mare, roz bombon. Apoi s-a ivit un carton maro de care era legat cu o funda o masca numai buna de purtat de Halloween. Prin asezarea in pagina, florile multicolore imprastiate pe masca reprezentau un craniu hazliu cu nas in forma de inima. In sala alte cartonase, imprimate cu mariachi scheletici, isi asteptau invitatii pe scaune.

Si cum de obicei o invitatie preconizeaza liniile generale ale colectiei, pronosticurilerile pentru Kenzo au fost in ton cu ierbaceele in nuante vii ale mastii“. Insa designerul a surprins prin culori reci si printuri grave. “De obicei folosesc culori deschise, insa de data aceasta am vrut  sa spun o alta poveste, “ mi-a spus Antonio Marras.

Defilarea pe ritmuri latino a fost supravegheata de o cortina metalica impregnata cu beculete multicolore, formand flori geometrice, in stilul motivelor folosite la printurile Kenzo. Acesta a fost background-ul unui aflux de siluete fara talie marcata, alungite prin cardigane din casmir sau fuste lungi pana la glezne.

Colectia a fost gandita pe trei directii, elogiind muzele designerului. “Am fost inspirat de trei femei. Prima este Tina Modotti, actita si pictorita italiana, care locuieste in Mexic. A doua este Georgia O’Keeffe si ultima Frida Kahlo” mi-a dezvaluit Marras.

Pentru Toamna/Iarna, 2011-2012 Marras a mixat surprinzator dungi, flori sau  printuri de inspiratie indigena Mexicana, obtinand tinute etnice, realizate predominant in nuantele pamantului cu accente de galben acid. Spre sfarsitul colectiei au fost adaugate rochii fluide bordo. Ca inovatie, pentru prima data la Kenzo s-a folosit puternicul negru uni pe toata lungimea tinutei.

“Antonio Marras este un designer foarte bun. Ceea ce a creat exprima eleganta, insa cateodata  cred ca paleta sa de culori este prea inchisa pentru Kenzo. Este o colectie de Toamna/Iarna si-n asta se reflecta culorile, insa daca ai lua colectia si ai face-o putin mai deschisa, ar fi perfect,” a declarat criticul de moda Godfrey Deeny.

Culorile intunecate ale hainelor Kenzo au fost moderate de cateva genti  minimaliste in design, insa vopsite in galben banan sau printate animat. Antonio Marras este unul dintre acei designeri care “matematicizeaza” printurile cu vocatia unui adevarat specialist  al stiintelor exacte. Iar asta pentru ca iti trebuie o atentie concentrata pentru a elucida in totalitate modelul reprezentat pe material. Studiul extraordinar pentru plasmuirea printurilor inedite este evidentiat de faptul ca de la distanta pare sa fie altceva decat este ilustrat in realitate.

Minutiozitatea detaliilor a fost apreciata si de catareata si compozitoarea franceza, Nolwenn Leroy, care a concluzionat flatant: “E atat de unica, atat de inspirationala, incat ma face sa scriu noi cantece.”

Pe consumatorii de moda nu-i poate face decat sa viseze, iar pentru asta nu exista decat un raspuns din partea lor: Viva Kenzo!

ARTICOLE SIMILARE

NEW: Cărți pe tricou

realitatea

Designerul Tom Ford vrea sa fie actor

realitatea

Ia-ți colanți lucioși!

realitatea

Vedete de Halloween

realitatea

Iulia Albu a facut-o din nou praf pe Andreea Raicu: “Poarta rochia din piele de parca ar fi din muşama”

realitatea

Puig vrea să cumpere Jean Paul Gaultier

realitatea

Scrie un comentariu