Tabu
Image default
PEOPLESlider

A murit actrița Angela Lansbury, din serialul „Verdict: Crimă!”

Actrița Angela Lansbury, binecunoscută din serialul poliţist american „Verdict: Crimă!/Murder, She Wrote”, a murit, marți, la vârsta de 96 de ani, anunţă BBC.

Lansbury a avut o carieră de opt decenii, în film, teatru şi televiziune. Născută în 1925, ea a fost una dintre ultimele staruri ale Epocii de Aur a cinematografiei de la Hollywood.

Dame Angela a murit în somn cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani, potrivit unui comunicat al familiei. Născută la Londra, actrița s-a mutat ulterior la New York și a urmat cursurile Feagin School of Dramatic Art.

A fost remarcată de un director de la Hollywood la o petrecere în 1942 și a primit primul ei rol, de menajeră, în filmul Gaslight, în 1944. Angela Lansbury a fost de trei ori nominalizată la Oscar, pentru rolurile din filmele „Lumina de gaz/ Gaslight”, „Portretul lui Dorian Grey/ The Picture of Dorian Grey” şi „Candidatul manciurian/ The Manchurian Candidate”, şi a fost recompensată cu un Oscar onorific în 2014. Totodată, cunoscuta actriţă a câştigat şase Globuri de Aur şi a primit 15 nominalizări la premiile Primetime Emmy.

Dar portretizarea detectivei Jessica Fletcher în serialul de televiziune „Murder, She Wrote” a câștigat milioane de fani din întreaga lume. Ea a preluat rolul în 1984 și a continuat timp de 12 ani și nouă sezoane. Serialul a făcut-o una dintre cele mai bogate femei din SUA la acea vreme, cu o avere estimată la 100 de milioane de dolari.

ARTICOLE SIMILARE

Marius Moga a descoperit încă o artistă talentată. Despre cine e vorba

Tabu Tabu

Cum i s-a mărit familia Mirelei Vaida cu inca un “membru”

Tabu Tabu

De ce refuza unii barbati sa ofere sex oral partenerelor?

realitatea

Andreea Berecleanu supărată pe anumiți medici! Care a fost motivul

Tabu Tabu

Videoclipul ciudat al lui Kevin Spacey postat de Crăciun are milioane de vizualizări

realitatea

Jennifer Lopez, trucurile pe care le folosește ca să arate mult mai tânără

Andreea Damian

Scrie un comentariu