Tabu
Image default
PEOPLE Slider

A murit Benone Sinulescu! Care e cauza decesului

Benone Sinulescu a murit! Unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti de muzică populară ai ţării s-a stins din viață la vârsta de 84 de ani, din cauza unei pneumonii.

Vestea tristă a fost confirmată de familia artistului Benone Sinulescu.

Benone Sinulescu se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi, 18 noiembrie 2021, în jurul orelor 14:00.

„Am rămas singură, era bine, ne bucuram, dar a făcut o pneumonie de aspirație și s-a dus, n-a vrut să fie dus la spital, de frică, din cauza Covid-19. A murit astăzi, la orele 14.30, îl ducem la o casă mortuară, la o firmă, apoi de aici o să-l ducem la Filarmonica, îl vom înmormânta la Eternitatea. El este în casă acum, în pat, așteptăm firma mortuară să vină, sunt distrusă de durere. Nu am nevoie de nimic, pe el înapoi nimeni nu îl mai întoarce!”, a declarat soția lui Benone Sinulescu, potrivit impact.ro.

Solistul părea să se întremeze, după criza de căsătate pe care a traversat-o în vară. La începutul lunii iulie, Benone Sinulescu a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad. Maestrul a stat preţ de aproape două săptămâni pentru rezolvarea unor probleme cardiace.

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937 la Buzău. A fost un interpret român de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

ARTICOLE SIMILARE

Incendiile forestiere indoneziene pun în pericol 10 milioane de copii, avertizează UNICEF

Andreea Damian

Cum arată Cristina Joia după operațiile la nas (FOTO)

Andreea Damian

Fundația Calea Victoriei ⎢ Gustav Klimt și spiritul Vienei

Ciocîrlan

La granita dintre copilarie si viata de adult: maturizarea adolescentilor

realitatea

Vedeta din Doctor Who, nevoită să adopte un anumit look ca să obțină un rol

Andreea Damian

Cum ar fi trebuit să sărbătorească Anca Pandrea ziua de 14martie! Actrița e deprimată toatal

Tabu Tabu

Scrie un comentariu